Доклади & Изследвания

Турбини Synea LED+

Изпитана за вас – Dr. Paul AZOULAY

Турбина Synea

Работа с дневна светлина

Идеалният инструмент за премахване на кариозна маса, препарация на зъбни пънчета, кавитети, отстраняване на пълнежи и метал и за финиране на зъбни повърхности и възстановявания.

LED+ осигурява подобрена видимост в обработваната зона и позволява да виждате цветовете в естествените им нюанси. Работата е значително по-лека, благодарение на ясното предаване на контрастите и цветовете в очите. С температурен коефициент 5,500 Kelvin, турбините имат светлинен спектър, отговарящ на дневната светлина. Те имат висок индекс на цветопредаване (CRI) за перфектно ясни, естествени цветове.

Умалената глава предоставя отлична видимост, а позицията на LED диодите, директно на главата на турбината, осигурява по-широко поле на осветеност.

Dr. Matthieu BOULANGEOT (Мюрт-е-Мозел, Франция)

Добър захват на борера

Турбините с LED са много добри продукти, които осигуряват по-ярко осветяване, в сравнение с подобни инструменти с крушка. В действителност, крушките често се развалят.
LED означава по-малко поддръжка, и след години работа, нямам нищо конкретно, за което да се оплача. Не мога да вися никакви забележки при работа с тази турбина: отлично покритие, опция за нормален или малък размер на главата, лесна смяна на борерите, и пасват чудесно на място си. Мога единствено да кажа, че съм силно удовлетворен.

Турбина Synea с пента спрей

Dr. Thomas LAURENT (Пюи-де-Дом, Франция): Една по-лека турбина

Взех на лизинг новата LED турбина заедно с договор за поддръжка, който ми осигури спокойствие.

Светлината е невероятна: по-бяла, с по-добър фокус върху обработваната зона, без отблясъци. Това особено се цени при ендодонтска работа, където светлината се плъзга надолу до отворите на каналите и помага при отваряне на камерата на пулпата.
Тази турбина е по-лека, с по-гладка повърхност и стои удобно в ръката с ръкавица.

Процедурите в денталната хирургия по почистване, дезинфекция, смазване и стерилизация (с Assistina, DAC, масло за смазване и Lisa) гарантират, че инструментът е винаги в перфектно работно състояние.

Dr. Denis BERTRAND (Херо, Франция)

Гладка повърхност
Основното качество на тази турбина е изключителната луминисцентност на LED диодите. използвам я за всичко, освен за рязане на метал, което правя с бързооборотен наконечник. Работната зона може да се види толкова добре, че почти можете да работите без дентална лампа.

В допълнение, след големия брой автоклавиране, за една година няма никаква загуба на светлина. Дотук, тази турбина не е създавала никакви проблеми. По-гладката й повърхност е удобство в ръката, а поддръжката е лесна с Assistina. Радвам се, че си купих две турбини.

Dr. Jean-Jacques BAYLE (Сарт, Франция)

Добре калибрирана бяла светлина
Бях приятно изненадан от осветяването, лекотата и малките размери на главата на тази нова турбина с LED. Светлината е голямото предимство на този инструмент. Тя осветява перфектно зъба, върху който работите. Разликата с други фибро-оптични инструменти е в луминисцентността.

Новата Synea произвежда добре калибрирана бяла светлина. Това се забелязва още по-силно при работа в дистални зони на горната челюст около 26 - 27. Пента спреят е удобен, почиства ефективно обработваната зона. Също така, можем да забележим колко добре остаряват инструментите. При всички случаи, в момента, съм много доволен.

Dr. Bernard MARQUET (Монако)

Няма отблясък
Използвам тези инструменти още от появата им на пазара. Новото поколение с LED ми осигурява несравним комфорт. Качеството на светлината и нейният интензитет предоставят адекватно осветяване на обработваната зона.

Истинското предимство е, че можете да виждате ясно, без никакъв отблясък. Бях свикнал да използвам инструмент с крушка като допълнение на денталната лампа. Днес мога да работя без него. Турбината осигурява много прецизна работа, особено с дентални лупи. Ще се радвам да видя LED светлина в цялата линия ротиращи инструменти.

Dentoscope 73 - 15.11.2010

коментара