Доклади & Изследвания

Потребителски доклад на Д-р Хелдер

Д-р Хелдер е лекар по дентална медицина със собствена практика в Никарагуа, който споделя своя опит с електрически микромотор на W&H.

Работя предимно с турбини. След различни препоръки, днес вече работя добре с електрически микромотор. Искам да споделя своя опит, базиран на работа върху метало-керамични коронки (PFM) и няколко лечения на коренови канали. Нека говоря директно: аз съм изключително впечатлен.

В работата си използвам безчетков електрически мотор EM-E6 и обратен наконечник Alegra WE-99 LED G на W&H.

Безчетков електрически микромотор EM-E6

Работата с електрически микромотор е много по-различна от работата с турбина. Електрическият микромотор е много по-стабилен. За разлика от турбината, няма никакви вибрации. В резултат на това, мога много по-бързо и по-точно да обработя ъглите на препарацията.

В началото, смятах, че тежестта на микромотора ще бъде проблем за мен. В действителност, в случая беше точно обратното. Микромоторът ми помогна да извършвам препарации много по-прецизно.

Инструментът стои по-сигурно в ръката. Лично аз смятам, че тежестта на микромотора и постоянната скорост имат положителен ефект върху крайния резултат от лечението. Инструментът продължава да работи със същата скорост след контакт със зъба и предпазва от отскачане на борера.

След като присъствах на демонстрация на електрически микромотор на конференцията FOCAP в Сан Салвадор (Октомври 2011 г.), основната ми мисъл беше за здравето на пациента. Без съмнение, за пациента е много по-приятно да не слуша дразнещия звук от турбината.

Моето подозрение се потвърди по време на няколко коренови лечения. Пациентите са спокойни по време на манипулациите и дори обсъдихме разликата с някои от тях. Естествено, сравнително тихият шум от електрическия микромотор е много по-приятен и по-малко натоварващ и за самия мен.

Интегрираната LED светлина в обратния наконечник WE-99 LED G значително облекчи моята работа. При отваряне на коренови канали, вече не се притеснявам за индиректното осветяване. Преди това, трябваше непрекъснато да нагласям огледалото. LED светлината подобри цялостно работния процес.

Работя с турбини над 18 години, но трябва да заключа, че използването на електрически микромотор на W&H ми донесе много предимства. Това включва и доброто състояние на пациента, качеството на денталното лечение и постоянната скорост. Аз съм изключително удовлетворен и впечатлен.

Обратен наконечник WE-99 LED G

коментара