Доклади & Изследвания

Работа с качествена LED светлина

Опит от използването на новите обратни наконечници Alegra на W&H

Dr. Daniel Bäumer
Дипломиран от Хайделберг и Минесота, САЩ
Научен сътрудник в Мюнхенската поликлиника за дентална протетика, дентален асистент в дентална практика в Мюнхен

Първоначална ситуация

До днес се използват конвенционални обратни наконечници с халогенна крушка. Светлинният поток идва предимно от външния източник на светлина от юнита. Целта на приложение на новия продукт е да увеличи степента на осветяване и да създаде цялостно усещане за ергономичност и прецизност.

Информация за продукта

Новите обратни наконечници Alegra от австрийския дентален производител W&H са оборудвани с особено мощни LED диоди. За разлика от други обратни наконечници, тези LED диоди не се захранват от външен източник на светлина. Обратните наконечници Alegra са много подходящи за дентални юнити без захранване за светлина, тъй като сами произвеждат необходимата енергия за захранване на LED диодите чрез интегрирано динамо.

Вградените LED диоди имат по-висок индекс на цветопредаване, отколкото конвенционалните LED диоди. Това осигурява сравнително ясен цветови контраст. Въпреки високото качество на LED диодите, размерът и височината на главата са ограничени до обичайните размери. В този случай, доброто изпълнение не изисква повече пространство. Системата с 3-флексен спрей осигурява достатъчно охлаждане за предпазване на зъба.

Употреба & Резултати

Обратният наконечник е използван в обикновени интервенции като препарация на кавитети и комплексна обработка на корони и мостове. Ниското тегло и ергономичната форма гарантират, че инструментът стои удобно в ръка и не се появяват никакви признаци на умора в китката или пръстите.

Интраоралната работа е опростена, благодарение на прецизното осветяване и ергономичен дизайн, дори в трудно достъпни зони. Възможно е да се освети голямо работно поле със значително по-висок интензитет на светлината. Дори в крайни зони, осветяването не намалява. Светлината е близка до дневната и показва интраоралните структури в естественото им състояние. По-точно нюансите на червено, които са много важни в устата (пулпа, гингива), са възпроизведени в естествени условия.

В сравнение с конвенционалните обратни наконечници с халогенна крушка, независимата LED светлина осигурява значително по-добра видимост, като по-специално ъглите на препарацията могат да бъдат обработени по-точно и по-сигурно.

Обратен наконечник Alegra
Обратен наконечник Alegra
Обратен наконечник Alegra
Обратен наконечник Alegra

Заключение

Новите обратни наконечници са изключително полезни. С новите обратни наконечници Alegra, W&H предлага иновативен продукт за ежедневна дентална употреба, който с помощта на новата технология за светлина, значително подобрява видимостта по време на лечение. Новата генераторна технология демонстрира иновативна креативност на развиващия се дентален пазар. При всички случаи си струва сами да тествате обратните наконечници с червен, син или зелен пръстен и да съберете собствени впечатления.

коментара