Доклади & Изследвания

Лекари по дентална медицина тестват LED технология

Инструментите с LED технология дават възможност за работа с качеството на дневна светлина. Тя, от своя страна, значително спомага за прецизно диагностициране и за получаване на оптимални резултати. LED диодите осигуряват на лекаря по дентална медицина чиста, бяла и неутрална светлина в обработваната зона.

Прочетете отзивите от френски лекари по дентална медицина, публикувани в DENTOSCOPE 41, Ноември 08 (Франция).

Мощност и ергономичност

Използвах в работата си светлинно мултиплициращ обратен наконечник повече от 15 години. Закупих турбина Synea TA-98 C LED преди година. Оценката ми за нея е изключително позитивна, защото този вид турбина комбинира мощност, ергономичност и светлина. Светлината е невероятно ярка (поне 3 пъти по-ярка от предишната), бяла, не излъчва топлина и отразява значително по-добре контрастите. В нашата работа, един от най-важните акценти е възможността всеки елемент да бъде внимателно и отблизо разгледан. Хубаво е да мечтаем - защо тогава не си представим, че един ден ще има LED камера в края на ротиращите инструменти и достатъчно фина оптика, която да ни позволява да изследваме подробно кореновите канали?

(Dr. Richard H.)

Значително по-дълъг живот

LED светловодът в края на моята турбина ми позволява да виждам много по-добре обработваната зона. Това е една изключителна иновация, в сравнение с халогенните крушки и оптичните изводи. Лекарят по дентална медицина има усещането за повече пространство за работа. Сега очите ми се изморяват много по-малко.

Друго предимство на LED диодите е, че излъчваната светлина е студена, а това, от своя страна, удължава техния живот. Веднага прави впечатление, че главата на инструмента е с нов дизайн, тъй като е по-фина и ергономична. Въпреки вида й, няма загуба на мощност по време на работа, което за съжаление се случва при оптичните светловоди. Приветствам въвеждането на този вид осветяване за цялата гама ротиращи инструменти, а в частност и за обратните наконечници, използвани в имплантологията.

(Dr. Samir D.)

Истинско предимство в ендодонтията

Поръчах турбина Synea LED по препоръка на колега, който вече я използваше. Излъчваната светлина е перфектна, интензитетът й и обхвата на осветяваната зона са с невероятен прогрес, а позиционирането с ъгъл от 45 градуса, вместо от 90 градуса, е изключително.

Получаваш същия комфорт, както при работа с микроскоп, особено в лингвалната и палатинална зона. В ендодонтията е истинско предимство. Понякога процедирам без оперативно осветяване и не ми липсва изобщо. Предлагам да се разработи още по-широк лъч на светлина, с цел да се освети цялата уста.

(Dr. Thierry R.)

Много ефикасно при остеотомия

След като използвах в практиката си обратен наконечник с LED светлина в продължение на година, съм много доволен от получените разултати. Изразявам възхищението си към техниците, които са разработили този вид светлина. Това е огромна крачка напред въпреки че, за да използвам максимално възможностите на инструмента, работното ми пространство трябва да се увеличи.

При операция, главата на инструмента често се замърсява, но не трябва да се притесняваме относно почистването. Няма загуба на мощност, въпреки множеството стерилизационни процедури. С нетърпение очаквам да използвам наконечник с LED светлина, който със сигурност ще бъде много полезен при остеотомия, чието осветяване не бе адекватно до сега.

(Dr. Charles B.)

Обърнете внимание на налягането в шлаухите на вашия юнит!

Откакто използвам новите турбини с LED светлина с мини и със стандартна глава, не ползвам старите. Видимостта с новите продукти е на съвсем различно ниво: по-чисти, по-добър фокус, бяла светлина, която не ослепява и пасва гладко на всички оптични инструменти в оперативния юнит. Въпреки стерилизационните процедури, досега не съм срещал никакви усложнения, какъвто беше случаят със старите оптични светловоди.

Бих искал да обърна внимание на следното: правете обстоен преглед на налягането в шлаухите на юнита. В противен случай, както неприятно се случи с мен, шлаухът може да се откачи от юнита...Светлината наистина е уникална и за консервативно дентално лечение, и за протетични възстановявания.

(Dr. Michael A.)

* Източник: DENTOSCOPE 41, Ноември 08 (Франция)

коментара