Доклади & Изследвания

Обратен наконечник за специални хирургически изисквания

Хирургичните процедури са взискателни едновременно към лекаря по дентална медицина и инструментите. Процедурата трябва да бъде минимално инвазивна, изпитаната концепция е задължителна и технологията се базира на най-строгите критерии по отношение на употреба и иновация. Наскоро беше пуснат на пазара нов обратен хирургичен наконечник с 45° глава.

Екстракцията на мъдреци, разделянето на зъба и апикалната резекцията – хирургичните процедури в денталната медицина са различни от конвенционалното лечение. Това се отнася не само за методите на лечение, но и за критериите за избор на инструменти и техните характеристики. При изпълнение на процедурите, дадени като примери по-доре, не е необичайно за лекарите по дентална медицина да срещнат проблеми като труден анатомичен достъп, който затруднява максимално изпълнението на минимално инвазивно, щадящо костта лечение. В допълнение, високо-механичното натоварване изисква употребата на специално калени метали, които също трябва да бъдат здрави и устойчиви, с цел да бъдат подходящи за всички необходими процедури по стерилизация и термална дезинфекция, свързани с директивите за обработка на медицински изделия.

W&H днес предлага отговора на всички въпроси със значително улеснен достъп до обработваната зона и оптимално качество на материала с новия обратен хирургичен наконечник с 45° глава. WS-91 и WS-91 LG обратни наконечници обединяват предимствата на прав и обратен наконечник за първи път и правят работата на лекаря по дентална медицина по-ефективна. 45° ъгъл улеснява изгледа към обработваната страна и самата процедура. Ако лекаря по дентална медицина често е изпитвал трудности при малки усти в миналото, достъпът до горните молари е значително улеснен. Той предлага подобрени пространствени условия между бузата и обработваната страна при букално приложение и много по-малко възпрепятствие на видимостта.

Здрав, ергономичен и устойчив

Новият 45° обратен наконечник е логично продължение на вече съществуващата гама прави и обратни наконечници на W&H и е отговорът на изискванията на лекарите по дентална медицина, които извършват хирургия и искат да комбинират ефективна работа с иновативна технология.

В допълнение към ъгловата глава, новият обратен наконечник предлага широка гама от други предимства, които го правят незаменим за орална и лицево-челюстна хирургия. Например, съотношението 1:2:7 позволява бърза и ефективна работа. Взависимост от оборотите, възможно е да се стигне до мощност до 135,000 обороти/ минута на ротиращия инструмент. 3-флексният спрей гарантира достатъчно охлаждане на ротиращия инструмент и на зъба/ костта.

Лекарите по дентална медицина често изпитват проблема на уморените ръце и WS-91 и WS-91 LG решават това с ергономичен дизайн, който е специално създаден за широката гама потребители, левичари и десничари, и осигурява работа без умора.

Тъй като хирургичните инструменти са изправени пред особено високи изисквания, 45° обратен наконечник е произведен от високо-качествена неръждаема стомана с покритие против надраскване. Това улеснява почистването и запазва стойността на инструмента. Почистването е улеснено от факта, че инструментът може да бъде разглобен: за да отговори на всички изисквания по хигиена, обратният наконечник може да бъде подложен на термодезинфекция и стерилизация до 135°C.

W&H WS-91 LG
Новите обратни наконечници комбинират предимствата на турбина, прав и обратен наконечник за първи път.

Работа с качествена дневна светлина

Инструментите със светлина осигуряват прецизна работа с качествена дневна светлина по време на дентално лечение. В хирургичния сектор в частност, необходимата стерилизация на инструментите поставя определени предизвикателства за източника на светлина. Днес, близкото осветяване на хирургичната зона е стандарт за хирургичните процедури и позволява ефективно лечение.

В същото време, стрес факторът за лекаря по дентална медицина също се намалява, тъй като работната зона е непрекъснато оптимално осветена, което допринася за по-комфортна работа. Нов инструмент, нов източник на светлина – 45° обратен наконечник също е снабден с LED, който максимално осветява хирургичната страна. В този случай е мини LED+, който е наполовина от размера на стандартен LED. Лекарят по дентална медицина разполага с източник на светлина много близо до върха на инструмента и естествено пресъздаване на червените тонове. Генераторът е интегриран вътре в инструмента и бялата светлина се генерира веднага щом обратният наконечник е пуснат в действие. Това подобрява работните условия на лекаря и е много по-лесно за очите!

Новият 45° обратен наконечник е на разположение в два варианта с или без мини LED+.

Quelle: ZWP 5 / 2013; Автор: Christin Bunn / Oemus Media AG

W&H WS-91 LG
WS-91 и WS-91 LG обратни наконечници позволяват по-добра видимост на обработваната зона с 45° ъгъл.
W&H хирургия
Новата 45° глава позволява по-лесен достъп до моларите в горна и долна челюст.

коментара