Доклади & Изследвания

Оптимална видимост в обработваната зона с 5x LED+ пръстен

5x LED+ пръстен осигурява най-добрите условия за осветяване в обработваната зона
Комбинацията от две концепции за осветяване осигурява безопасна и лишена от стрес работа върху пациента.

Безупречна видимост в обработваната зона: Устната кухина и зъбите са труднодостъпни зони, в които да се проведе лечение. В днешно време е налице призив за иновативни технологии, преди всичко за подобрение в осветяването и видимостта, за да се предложи на лекаря по дентална медицина оптимална подкрепа, дори при трудни приложения. Фокусът е върху максималната безопасност по време на лечение и най-добрите резултати за пациента и лекаря по дентална медицина. Измина известно време откакто увеличителните очила (лупите) първи си проправят път в модерната дентална медицина. Снабдени с LED, те позволяват оптимално осветяване в устната кухина и обработваната зона.

Ето защо, д-р Мартин Шифл приема увеличителните очила за стандартно оборудване от много години насам. В неговата дентална практика в Залцбург (Австрия), лекарят по дентална медицина наистина предприема тази стъпка напред: комбинираната употреба на увеличителни очила и новата турбина Synea Vision с 5x LED+ пръстен на W&H значително подобрява качеството на светлината в устната кухина и работната зона.

“Като лекар по дентална медицина, работата с концентрация и фокус са изключително важни. Но, за да работя по този начин, трябва да имам оптимална и пълна видимост на обработваната зона в устата. Ето защо, аз използвам увеличителни очила с интегриран LED вече от няколко години.

Д-р Мартин Шифл, Залцбург, Австрия
Д-р Мартин Шифл, Залцбург, Австрия

Те не само осигуряват идеално осветяване на обработваната зона, но и помагат за ергономичната стойка. Ако можете ясно да виждате зоната, в която работите в устата, вие автоматично изправяте гърба си, което означава, че не се напрягате по време на работа. Голяма част от нашите пациенти предпочитат лекарят по дентална медицина да не стои толкова близо до тях по време на лечение. Като лекар по дентална медицина, когато използвам увеличителни очила разполагам с подходяща и комфортна дистанция до моите пациенти.

5x LED+ пръстен: перфектна подкрепа в трудни ситуации

Увеличителните очила с LED са вече стандарт в денталната медицина. Въпреки очевидните им предимства, има място за подобрение в определени ситуации по време на работа. Особено в зони, в които има слаба видимост, например, ако меки тъкани като устните или езикът засегнат лъчите светлина от увеличителните очила с LED ще се появят неприятни сенки, които още повече ще затруднят видимостта в обработваната зона. Същото може да се случи, когато използвате различни инструменти в устата, като турбина, огледало или аспирация. Също така, смятам, че визуално е много по-трудно да се видят задните зони за лечение на моларите. Поради разположението на реалната обработвана зона, лъчите на светлината от увеличителните очила не могат да осигурят необходимото осветяване в тези ситуации. Повърхностите на задните зъби са често пъти не достатъчно осветени, когато погледнете с дентално огледало.

С цел да си осигуря 100% осветяване в обработваната зона дори при такива ситуации, аз работя с новата турбина на W&H от серията Synea Vision повече от две години. Тя се характеризира с 5x LED+ пръстен, който позволява цялостно осветяване без сянка в обработваната зона. Това ни позволява да комбинираме предимствата на увеличителните очила и турбината на W&H, като по този начин си осигуряваме перфектна видимост и осветяване във всяка ситуация.

Иновативна концепция за осветяване

Новата система за осветяване на турбина Synea Vision е изключително удобна при работа върху самите зъби. Равномерното осветяване на обработваната зона ми осигурява по-добра видимост, за да работя по-ефективно.

Дори при сложни случаи, винаги разполагам с пълен интензитет на светлината - точно там, където ми е необходима за лечение лишено от стрес и безопасни условия на работа.

W&H турбина Synea Vision с 5x LED+ пръстен
Най-добрите условия за осветеност в обработваната зона, особено при сложни случаи.

Върху малката глава на инструмента са разположени пет LED диода, подредени във формата на пръстен. Източникът на светлина се намира в непосредствена близост до борера, така, че да няма сянка. Този уникален дизайн превръща W&H в първия доставчик на пазара, който осигурява цялостно осветяване без сянка в обработваната зона, като по този начин предлага на лекаря по дентална медицина най-високото ниво на безопасност по време на работа.

100% осветяване без сянка
Новата турбина на W&H Synea Vision с 5x LED+ пръстен

Турбината Synea Vision осигурява оптимална ергономичност и пълен интензитет на светлината, което я прави безценна, особено, когато се използва заедно с множество други инструменти в устата на пациента.

Висока производителност в комбинация с прецизност

Освен компактният и лек дизайн, който позволява удобство в ръката, турбината Synea Vision с 5x LED+ пръстен осигурява достатъчен въртящ момент и изпълнение. При работа върху естествени зъби, но и при много твърди дентални материали като металокерамика и чиста керамика, аз наистина ценя отличното представяне. Винаги съм имал възможност да постигна отлични резултати при лечение с турбина Synea Vision TK-98 L. Високата производителност и свързаната с нея ефективна аблация означават, че мога да приложа по-малко усилие по време на лечение, защитавайки мускулите и сухожилията на ръката ми и материала, който се използва при работа.

Заключение

Като отдаден почитател на увеличителните очила, често ми се случва да се изправям пред неочаквани препятствия в устната кухина и обработваната зона, заради самите очила с LED диоди. Особено в ситуации, в които лъчите светлина от увеличителните очила с LED са възпрепятствани или работя в много ограничено пространство, допълнителната употреба на турбина Synea Vision с 5x LED+ пръстен представлява значително предимство. Осветяването без сянка в обработваната зона създава идеални условия за работа при всички приложения. Така разполагам с перфектна видимост по всяко време и при всяко лечение."

коментара