Доклади & Изследвания

Стерилизатор Lisa – нова концепция за навигация

Мегали Ламбрез
Мегали Ламбрез

Г-жо Ламбрез, разкажете ни преди всичко за Вашата практика.

Ламбрез: Разполагаме с екип от четирима лекари по дентална медицина, двама от тях са на пълно работно време и двама са на непълно.

Имаме трима дентални асистенти, които помагат на лекарите при имплантологично и пародонтологично лечение и също при профилактика. Всеки дентален лекар лекува около петнадесет пациенти на ден.

Каква е ролята на новия стерилизатор Lisa на W&H в хигиенния процес във Вашата практика?

Ламбрез: Стерилизацията има голямо значение за нашите главно ориентирани към имплантология процеси. Стерилизатор Lisa е важна част от нашето оборудване за поддръжка, което включва ултразвукова вана, дезинфекцираща миялна, сушилня и апарат за опаковане. Това означава, че нашата практика е снабдена с цялото необходимо оборудване, за да отговори на най-високите стандарти по качество на стерилизация и да предложи възможно най-голяма безопасност на нашите пациенти.

Какви мислите, че са предимствата на новата концепция за навигация в стерилизатор Lisa на W&H?

Ламбрез: Новият цветен сензорен екран с четири интуитивни символа в основното меню на стерилизатор Lisa улеснява избора на процес по време на операция. В допълнение, параметрите на стерилизатора се показват, когато се стартира програма и тест циклите се показват почти веднага. Това дава точен поглед върху процеса на стерилизация и прави работата ни по-лесна, по-бърза и по-ефективна.

Какво мислите за бързия B-цикъл с патентована Eco Dry технология?

Ламбрез: Оптимизираният цикъл представлява значителна крачка напред и отговаря на строгите изисквания на нашата практика. Всеки от четиримата дентални лекари има негови инструменти. Те трябва да бъдат обработени възможно най-бързо след употреба, така че да започне лечение на следващия пациент. Бързият цикъл и Eco Dry технологията позволяват бърза и ефективна обработка на инструментите, което спестява значително време. Цикълът предлага и друго предимство: тарелките ни вече не са толкова затрупани. Ето защо можем да планираме няколко процедури на ден – дори и с ограничен брой инструменти. Средно провеждаме четири стерилизационни цикъла на ден за хирургически и имплантологични касети, дентални наконечници и други.

Кои са най-интересните нововъведения в новия стерилизатор Lisa?

Стерилизатор Lisa
Lisa Lisa адаптира времето за сушене спрямо зареждането. Това води не само до по-кратки цикли, но и до по-дълъг експлоатационен живот на инструментите и намалена консумация на енергия.

Ламбрез: Работя в тази област повече от петнадесет години и е очевидно как Eco Dry технологията революционизира процеса на стерилизация. Lisa адаптира времето за сушене спрямо зареждането. Това води не само до по-кратки цикли, но и до по-дълъг експлоатационен живот на инструментите и намалена консумация на енергия.

Успяхме да намалим разходите за водо- и електроенергия и по този начин оперативните разходи са по-малко. Стерилизатор Lisa на W&H подобрява проследимостта. Той включва множество функции за автоматично стартиране на стерилизационния протокол.

Дизайнът на Lisa козметичен ли е или изцяло нова разработка?

Ламбрез: Той е модерен, ергономичен и практичен. Дизайнът на стерилизатор Lisa на W&H е изцяло обновен – включително е помислено за пространството в практиката. Компактният размер на апарата е голямо предимство. Спестява място в стерилизационната зала, което може да се използва за други цели.

На разположение е и допълнителна характеристика като мобилното приложение за Lisa, което може да се използва за наблюдение на до 4 стерилизатора от смарт телефон или таблет в реално време от всяка точка в практиката.

Това опростява нашата работа по много начини.

Мобилно приложение за Lisa
Мобилното приложение за Lisa позволява операторът да наблюдение на до 4 стерилизатора от смарт телефон или таблет в реално време от всяка точка в практиката.

Може ли да се каже, че това е началото на нова ера в сферата на стерилизацията?

Ламбрез: Нашата задача е да предоставим възможно най-голяма безопасност за нашите пациенти по време на лечение. Технологиите напреднаха значително. Новото поколение Lisa покрива следните аспекти: мрежово свързване, безопасност и лекота на работа. Всичко изброено улеснява процеса ни на работа в областта на стерилизацията, освобождавайки повече време за лечение на нашите пациенти.

коментара