Raporlar & Çalışmalar

LED enstrümanların seçim kriterleri

LEDler her yerde -
LEDli enstrüman satın alırken dikkat edilmesi gerekenler.

LED aydınlatmayla ilgili bilgileriniz kısıtlı mı? Konuyla ilgili uzman tavsiyesine mi ihtiyacınız var? Öyleyse doğru yerdesiniz! LED konusunda uzman çözüm ortağınız W&H, LED ürünlere yatırım yaparken nelere dikkat etmenizi anlatmaktan mutluluk duyacaktır.


Neden LEDler?

LEDler (light emitting diodes) geleceğin ışık kaynakları olacaklar. LEDler hayatımızın bütün alanlarında kullanılıyorlar, örneğin arabalarda, televizyonlarda, modern ev ve ofis aydınlatma sistemlerinde.

LEDler sadece halojen lambalara göre daha uzun ömürlü olmakla kalmayıp, kullanıcının ihtiyaçlarına göre ayarlanabiliyorlar da. Bu ışık renginin her uygulamaya göre özel olarak ayarlanabiliyor olduğu anlamına gelir.

LED Halojen
Karşılaştırma: halojen ışık (solda) ve 5,500 K renk sıcaklığında LED ışığı (sağda).


Optimum renk sıcaklığı

W&H sistemin potansiyelini farketti ve aydınlatmayı optimize etti. 5,500 K renk sıcaklığıyla, W&H enstrümanlar gün ışığı kalitesinde radyasyon spektrumu üretirler. Bu şekilde, zıtlıklar mükemmel bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle en küçük yapılarda bile yorulmaksızın mükemmel aydınlatmanın keyfini çıkarabilirsiniz.


Yüksek renk dönüşüm endeksi (Colour Rendering Index)

LED enstrümanlara yeni adapte edilen renk dönüşüm endeksi dental endüstride tamamen benzersiz. Gün ışığı kalitesi, doğal renklerin olağan üstü üretimi ve net renk kontrası sayesinde rahat bir çalışma sağlar. Yapay ışık kaynaklarının renk dönüşüm endeksleri çok önemlidir çünkü yüksek CRI değerleri önemli ölçüde geliştirdiği görünürlükle kullanıcının iyi hissetmesini sağlarlar.

Mükemmel renk dönüşüm endeksi 100'dür. Geleneksel LEDler sadece 60 ile 80 arasında renk dönüşüm endeksine sahiptirler ve kırmızı tonlarında verimsizdirler ki bu medikal uygulamalarda önemli bir dezavantajdır. Ancak, Synea türbinler yeni bir teknoloji kullanıyorlar. Sonuç olarak renk dönüşüm endeksinin 90 dan büyük olması net renk kontrastı ve ağız içinde kırmızı tonlarının en doğal şekliyle görülmesi anlamına gelir.

Karşılaştırma: LED ve LED+
Karşılaştırma: LED (solda) ve LED+ (renk dönüşüm endeksi 90dan büyük)(sağda)


Bütün LEDler aynı mı?

Hepsi değil! Kalite ve kontrol mekanizmaları arasında önemli farklar vardır. Bir çok üretici yetersiz kontrol sistemler üretiyor ve LED kalitesi stabil olmayıp
üründen ürüne farklılık gösteriyor. Daha önemlisi: bu sistemlerdeki ışık kalitesi tedavi ünitesine göre değişir ve büyük ölçüde kurulum gerilimine bağlıdır. Bu nedenle ışık kalitesinde dalgalanmalar olur ve ayarlama yapmak çok zordur.

W&H'ın kullandığı sistem direkt olarak bu sorunu ele almaktadır. Entegre elektrikli balast sayesinde W&H tarafından tanımlanan ışık kalitesine bütün tedavi ünitelerinde ulaşılabilir, modeli ne olursa olsun. W&H enstrümanları ile ışık kalitesi stabildir ve herhangi bir ayara ihtiyaç duyulmaz


Bütün LEDler çalışma alanına aynı aydınlatmayı mı sağlarlar ?

Sistemlerinin yapısına göre aydınlatmalarda farklılıklar vardır. Sadece ışığın emisyon noktasında konumlandırılmış olduğu LEDler tam güç ve en iyi ışık kalitesini sağlayabilirler. Fiber optik sistemlerde, fiber optiğin fiziksel özellikleri tedavi alanının mükemmel aydınlatılmasını sağlar.

LEDin direkt olarak enstrümanın kafasında konumlandırılmış olması ve fiber optik dağılımı ile, W&H bu teknolojinin bütün potansiyelini kullanmayı öneren tek dental üretici haline geldi. W&H enstrümanların küçük kafa çapı, aydınlatma üzerinde positif etki yapar .

Bu aşağıdaki resimle görüntülenmiştir. Bütün enstrümanlar aynı şartlar altında test edilmiştir.

LED
left: W&H with LED+, middle: Competitor A with LED, right: Competitor B with LED
All instruments were tested under identical conditions.


LEDler steril edilebilir mi?

Dental enstrümanlar,iyi bir hijyen için düzenli bakıma ihtiyaç duyan hassas cihazlardır. Bu nedenle tamamen steril olabilmelilerdir.

W&H en yüksek hijyen standartlarına riayet eder ve tamamen steril olabilen LEDli ürün gamına sahip tek üreticidir. W&H bugünden yarının hijyen standartlarını karşılar.

LED satın alırken bu konuları dikkate aldığınızda mükemmel seçim yapabileceğinize emin olabilirsiniz.

W&H - LEDler konusunda uzman çözüm ortağınız.

Yorumlar