Raporlar & Çalışmalar

Gün ışığı kalitesinde LED ışığıyla hazırlık

W&H ALEGRA angldruva kullanımı ile ilgili deneyimler

Dr. Daniel Bäumer
Heidelberg ve Minnesota, USA mezunu
Diş hekimi, Münih Polikliniği

Başlarken

Şimdiye kadar geleneksel halojen lambalı angldruvalar kullanılıyordu. Ağırlıklı olarak ışık dışardan dental ünit üzerinden sağlanırdı.Yeni ürünün uygulama amacı, aydınlatma gücünü değerlendirebilmek ve ergonomi ve hassasiyet ile ilgili bir izlenim yaratmaktı.

Ürün bilgisi

Avusturyalı dental üretici W&H 'ın yeni Alegra angldruvası güçlü bir LED ışığına sahip. Diğer angldruvalarda olduğunun aksine bu LEDler dışardan bir güç kaynağı gerektirmez . Alegra angldruvalar dinamo prensibiyle çalışan jenatörleri sayesinde özellikle ışıksız ünitler için uygundur.

Entegre LED,geleneksel LEDler ile karşılaştırıldığında çok daha yüksek renk oluşturma indeksine sahiptir. Bu açık bir renk kontrastı sağlar. Yüksek kaliteli LED ine rağmen kafa çapı ve yüksekliği standart ölçülerdedir. Bu durumda gelişmiş performans daha fazla alan gerektirmez. 3 spreyli soğutma sistemi dişleri korur.



Kullanım & sonuçlar

Angldruva hem kavite hazırlığı gibi basit uygulamalarda hem de kuron köprü hazırlığı gibi kompleks uygulamalarda kullanıldı. Hafifliği ve ergonomik şekli sayesinde ele iyi oturdu ve bilekte ya da parmaklarda ağrı oluşmasına neden olmadı.

Ulaşılması güç noktalarda bile yüksek aydınlatma ve ergonomik dizaynı sayesinde ağız içinde çalışma kolaylaştı. Bu özellikte yüksek ışık yoğunluğu ile geniş bir alanı aydınlatmak mümkün oldu. Hatta kenar bölgeler de bile aydınlatmada bir düşüş olmadı. Işık sıcaklığı gün ışığıyla aynıydı ve renk üretimi gerçek renklerle aynıydı.

Geleneksel halojen lambalarla karşılaştırıldığında, bağımsız LED farkedilebilir oranda daha iyi görüş sağlar ve daha güvenli ve doğru hazırlığa imkan verirler.

Alegra angldruva
Alegra angldruva
Alegra  angldruva
Alegra angldruva

Kapanış

Genel olarak, yeni angldruva faydalı olduğunu kanıtlamıştır.Yeni ALEGRA angldruva ile, W&H günlük kullanım için inovatif bir ürün sunuyor. Yeni jeneratör teknolojisi giderek gelişen dentel pazara inovatif bir yaratıcılık sunuyor. Her durumda, kırmızı, yeşil ve mavi angldruvayı denemek sizin için faydalı olacaktır.

Yorumlar