Raporlar & Çalışmalar

Oral cerrahi için dizayn edilmiş ilk 45° açılı angldruva

W&H IDS 2013'de tedavi alanına optimum ulaşım sağlayan dünyanın ilk 45° açılı cerrahi angldruvasını tanıttı


Bu yıl Köln'deki Uluslararası Dental Show'da (IDS) , W&H dünyanın ilk 45° açılı cerrahi angldruvasını tanıttı. Sadece piyasemen ve angldruvanın avantajlarını kombine etmekle kalmıyor , aynı zamanda daha iyi bir görüş açısı sağlayarak ulaşımı kolaylaştırır. Küçük ağızlı hastalarda bile molar bölgeye ulaşımı önemli ölçüde kolaylaştırır.

Yeni W&H angldruvanın yenilikçi tasarımı ve olağanüstü işlevselliği sadece müşteriler değil, Alman Dental Üreticiler Birliği gibi oluşumların da ilgisini çekti ve IDS inovasyon listesinde yerini aldı.

Oral Cerrahi ve İmplantoloji Uzmanı Dr. Med. Dt. Mario Kirste MSc, (Oder), bir süredir kullandığı 45° açılı angldruva ile ilgili görüşlerini paylaşıyor.

“Bu harika teknolojiyi kullanmaya başlayalı 4 ay oldu. Bu enstrüman, vakalarında tercihlerini hem piyasemen hem de angldruvadan yana kullanan bütün hekimler için çok uygun.

45° açılı angldruva geniş avantaj yelpazesi sebebiyle özellikle seçildi. Bu enstrümanın geliştirilme nedeni olan cerrah meslektaşlarım angldruvaların kısıtlı alanlardaki çalışma yeteneğini yakında takdir edeceklerdir. Özellikle gömük diş çekimlerinde (res. 2) yumuşak dokunun yanak bölgesine doğru yarılmasına gerek kalmaz(res. 3). Angldruvanın kafa dizaynı sayesinde retromolar bölgede hızlı ve güvenli çalışma sağlar.

Hızlı çalışmadan bahsetmişken: angldruva, 100,000 rpm üzerinde çalışırken aynı anda profesyonel bir soğutma sağlanır

Angldruva kafası içindeki profesyonel tasarımlı dişliler frezin sessiz çalışmasını garanti eder; kök separasyonu yapılırken atravmatik operasyona olanak verir. (res. 4-9).

45° açılı angldruva çok rahat kavranıyor. Angldruva çalışırken işaret parmağınızın açısını takit ettiğini görebilirsiniz, planladığınız işlemi kusursuz bir şekilde tamamlarsınız. (res. 1)”

Dr. Med. Dt Mario Kirste MSc.

Fig. 1
Fig. 2
Fig. 3
Fig. 5
Fig. 7
Fig. 9
Fig. 4
Fig. 6
Fig. 8

Yorumlar