Raporlar & Çalışmalar

W&H Cerrahi Angldruvalar:
Görüş açınızı genişletir.

Zorlu yirmilik diş vakalarında

Yirmilik dişlerin çekilmesi sırasında cerrahi piyasemenler anatomik yapı sebebiyle kısıtlanır: küçük ağızlarda yanak piyasemeni engeller. Ya da distal molarlar angldruva frezinin ulaşımını engeller. Her iki durum için de çözümü W&H 'ın yeni cerrahi angldruvası sunuyor hatta geniş apikal kesitlerde bile mükemmel sonuçlar ortaya çıkıyor.

Cerrahi angldruvalar WS-91 ve WS-91 L G cerrahi piyasemen ve angldruvaların avantajlarını birarada sunan ilk ürün(Fig. 1). Gövde ve frez arasındaki açının genişletilmesi hem oklüzalden hem bukkalden iyi erişim sağlar(res. 4). Gömük dişler rahatlıla sökülebilir(res. 6 ve 7). Diş hekimi ayrıca eski cerrahi aletlerinde olduğundan daha iyi bir görüş açısına sahip.Frankfurt/Oder'den Dr. Mario Kirste şöyle diyor, “Eğer angldruva kafa açısını açabilirsem arka molar bölgede daha hızlı ve güvenli çalışabilirim. Bu angldruva , piyasemen ve angldruva kullanıcıların çalışma pozisyonlarına denk gelecek potansiyele sahip.” (res. 2-5)

Güçlü, hijyenik, güvenli

Yeni cerrahi angldruvalar WS-91/WS-91 L G aynı zamanda çok güçlüler . 1:2.7 aktarım oranlarıyla dakikada 135,000 devire ulaşabilirler. Anahtar nokta, yeni cerrahi angldruvanın cerrahi motorla kombine edilmesi:Bu angldruvalar frezde 2 Ncm den daha yüksek bir güce ulaşabilir ve dental mikro motorla çalışan angldruvalardan 3 kat daha güçlüdürler.

Biyolojik olarak gerekli ve hijyenik olarak güvenli soğutma dıştan gelip içerden soğutan 3 lü sprey ile sağlanır.Diğer W&H cerrahi başlıklar gibi çizilmeye karşı korumalı dış yüzeyleriyle kolayca temizlenebilir ve alet gerektirmeden parçalarına ayrılabilirler.

45° açılı cerrahi angldruvalar:
Başarılı denge

WS-91/WS-91 L G cerrahi angldruvaların bir diğer endikasyonu da apikal rezeksiyonlar. Gelişmiş geometrileri maksiler molarlarde ve küçük ağızlarda bile mükemmel görüş sağlar. WS-91 L G de bulunan mini LED+ operasyon bölgesini gün ışığı kalitesinde aydınlatır. “Yeni cerrahi angldruvalar gerçekten çok başarılı bir dengeye sahipler.W&H tarafından gerçekleştirilen bu teknik başarı görüş açımı ve rutin cerrahi operasyonlardaki opsiyonlarımı genişletti.”

W&H WS-91 L G
res. 1: WS-91 L G
W&H Cerrahi angldruva
res. 2: Geleneksel angldruvalarda açı operasyon alanına ideal erişimi engeller.
W&H Cerrahi piyasemen
res. 3: Geleneksel piyasemenlerde yanaklar operasyon alanına ideal erişimi engeller.
W&H 45° açılı angldruva
res. 4: 45° açı tedavi alanının en iyi görünümünü ve engelsiz erişim sağlar.
W&H piyasemen ve angldruvalar
res. 5: Piyasemen ve angldruvaların ideal frez açılarıyla pozisyonları
W&H Röntgen
res. 6:
Örnek vaka: 48 numaralı gömük diş ...
W&H Örnek vaka
Fig. 7:
... yeni angldruva kullanılarak düzgünce kaldırıldı.

Yorumlar