Новини

Нов корпоративен дизайн от W&H

W&H е с нов облик: известната компания за медицински технологии има нов, още по-модерен корпоративен дизайн, който подчертава новата й стратегическа ориентация.

Ново уеб изживяване
Ново лого, нов шрифт, повече дизайни и цветове - идеално за всички дигитални канали.
© W&H

Под мотото “Просто, ясно, модерно” W&H създаде образ, който показва, че фирмата е готова да поеме към бъдещето. Ново лого, нов шрифт, повече дизайни и цветове - идеално за всички дигитални канали. Целта на повторното обновяване беше да се постигне малка, но също така забележима промяна, която да отразява външно бързото развитие на W&H Групата, като същевременно остава близо до основните ценности на W&H.

W&H се превърна от доставчик на продукти в доставчик на решения и предлага все повече и повече дигитални решения в подкрепа на ежедневната практика. Продуктовата гама на W&H се отличава с безброй иновации, с продукти, които са лесни за употреба, надеждни и с модерен дизайн. Именно това трябва да бъде отразено в корпоративния дизайн. Новата визия укрепва профила на W&H по отношение на нейните конкуренти. ”W&H определи и идентичността на отделните марки за новите бизнес области W&H Med и W&H Vet”, казва Анита Талингер – Маркетинг директор, по темата за новия корпоративен дизайн.

Логото остава централен елемент

Корпоративният дизайн, който е създаден в сътрудничество с Герхард Андрашко-Сорго и неговата дизайнерска и рекламна агенция “Linie 3”, веднага привлича вниманието. Централният елемент на логото на W&H - шестоъгълната форма, остава същия. Дизайнът обаче е по-ясен и по-фокусиран. Заедно с новия корпоративен шрифт "Neue Helvetica World", външният вид на W&H получи нова енергия, благодарение на редица допълнителни цветове, които допълват традиционното ябълково-зелено, както и модерен имидж и дизайн. За да се създаде ясно разграничение между двете нови бизнес зони W&H Med (хуманна медицина) и W&H Vet (ветеринарна медицина), първата се отличава с ослепително синьо, а втората - с тюркоазено.

Изживейте W&H онлайн

За W&H е изключително важно ползването да бъде лесно за клиентите. Това е друг фактор, повлиял на новия корпоративен дизайн. Като част от повторното обновяване, уебсайтът също беше подобрен. Сега той е напълно достъпен, изглежда много по-модерен, има повече място за продуктите и дигитално съдържание. Големите изображения и новият навигационен инструмент улесняват сърфирането и насърчават клиентите да изследват света на W&H. „Нашите международни уебсайтове представят новия корпоративен дизайн от средата на март. До края на годината дизайнът ще бъде видим във всички канали и страни ”, казва Анита Талингер относно обновяването на wh.com.

Повече информация: wh.com

Примери на новия W&H корпоративен дизайн
Целта на повторното обновяване беше да се постигне малка, но ясно забележима промяна, която да отразява външно бързото развитие на W&H Групата.
© W&H
W&H лого
Новото лого на W&H. Дизайнът е по-изчистен и по-фокусиран.
© W&H

коментара