Новини

Новият Osstell Beacon в подкрепа на стабилността на импланта

Osstell, създателят на ISQ диагностичната технология (Коефициент на стабилност на импланта), представя следващия скок в развитието на инструментите за диагностика при имплантиране: Osstell BeaconTM. Този иновативен и високоинтуитивен инструмент е предназначен да подобри предвидимостта на резултатите от имплантацията. Патентованата технология на Osstell позволява на имплантолозите да вземат решения, основани на надеждни и обективни стойности на стабилност при определяне на курса на лечение на всеки пациент. Методът служи за измерване на първичната стабилност на импланта, за наблюдение на остеоинтеграцията на базата на вторични измервания на стабилността и определяне на оптималното време за натоварване на импланта. По този начин се предотвратява риска от неуспех, намалява се времето за лечение и се осигурява високо качество.

Пазарът на имплантологични продукти се промени през последните няколко години. Понастоящем има повече дентални лекари с по-малък опит в имплантология и се наблюдава смяна на поколението с различни очаквания. Клиницистите се сблъскват с все по-комплицирани решения, тъй като се наблюдава увеличение на пациентите с рискови фактори, както и нарастват изискванията за по-кратки срокове на лечение. Цифровото планиране и цифровите работни процеси революционизират протоколите и техниките. Поради това съществува необходимост от обективни инструменти за повишаване на ефективността, за насочване и оптимизиране на имплантното лечение, както при по-сложни случаи, така и при по-обикновени. Това прави ISQ диагностиката необходима и обективна ключова стойност, която спомага за подобряването на резултатите и качеството на лечението.

„От потребителите на нашите продукти знаем, че те се нуждаят от модерна технология под формата на лесна за използване и интуитивна, цялостна продуктова концепция на Osstell метода. По този повод разработихме допълнение към обширната Osstell Idx система, за да отговорим на потребностите както на големите университетски клиники, така и на малките дентални практики. Инструментът показва най-точното време за натоварване на импланта чрез цветни стойности, базирани на научната ISQ скала на Osstell. Това е ценен помощник в ориентирането на денталните лекари, които все още не са се запознали с този метод и технология.“, казва Стефан Хорн, отговарящ за развойната дейност на Osstell.

Следващо ниво в инструментите за измерване на стабилността на импланта

„В индустрията днес много се говори за свързаност, Интернет и бази данни. Това върви заедно с необходимостта информацията не само да се събира, но и числата да се поставят в правилния контекст, за да се превърнат в нещо полезно и проницателно. По тази причина ние постоянно работим за подобряване на свързаността и чрез Osstell Connect, нашата онлайн услуга за анализ на информация, можете да анализирате Вашите данни и да получите информация за ефективността на имплантното лечение. Убедени сме, че значението на тази услуга ще нараства.“, продължава Стефан Хорн. Както Osstell Beacon, така и Osstell Idx осигуряват достъп до Osstell Connect.

„Иновативната и патентована технология на Osstell позволява на денталните лекари по целия свят по-безопасно и по-предсказуемо лечение с импланти, като по този начин помага на клиницистите да подобрят доверието и комфорта на пациентите. Ние непрекъснато се стараем да създаваме по-добри продукти и услуги за клиентите ни, за да могат да предложат най-доброто лечение на своите пациенти. Благосъстоянието на пациентите е винаги основен приоритет. С новата ни разработка Osstell Beacon ние правим нашите технологии, продукти и процеси още по-достъпни и това е още една важна крачка.“, казва Йонас Ехингер, изпълнителен директор на Osstell.

Osstell Beacon беше представен на 20 юни 2018 г. по време на събитието EuroPerio 9 в Амстердам, Холандия. Първоначално продуктът ще бъде достъпен в Европейския съюз и САЩ. Пазарите ще бъдат разширени след получаване на съответните разрешения.

За Osstell
Osstell е световен лидер в измерването на стабилността на имплантите и проследяването на остеоинтеграцията. Основана през 1999, фирмата развива методика за оценка на стабилността на импланта чрез анализ на резонансната честота (RFA) и я въвежда на пазара. Със своята патентована технология Osstell прави възможна обективната оценка на имплантната стабилност, използвайки измерване на резонансната честота по ISQ скала (Коефициент на стабилност на импланта). Тези данни правят резултата от терапията предвидим. Над 900 научни публикации потвърждават предимствата на тази технология, нейната клинична стойност и използването на ISQ скалата в ежедневната работа на денталната практика. Седалището на Osstell се намира в Гьотеборг, Швеция – родината на зъбния имплант. W&H придобива Osstell през март 2018 г.

коментара