Новини

Е-спортове спонсорирани от W&H

Разрастващата се реклама на електронните спортове не спира до индустриалните предприятия, както доказва производителят на медицински изделия W&H. Базираната в Бюрмоос компания реши да си сътрудничи с организацията за електронни спортове Morekats. Заедно те искат да популяризират професионалната игрална сцена в Австрия и да я направят по-достъпна.

The Morekats и екипът на W&H
Екипът на Morekats и W&H: Милош Павлович, Бенедикт Фиал, Клеменс Хаусман, Анита Талингер, Маня Гесиерих, Кристоф Байер (отляво).

Morekats е нова и амбициозна организация за електронни спортове, „произведена в Австрия“. Първоначално играейки тактически игри със стрелба, Милош Павлович и Клеменс Хаусман основават своя собствена организация през лятото на 2019 г. Междувременно екипът нараства до 10 души: мениджъри на отбори, треньори, мениджъри на социални медии и редактори. В зависимост от сезона, до 35 играчи имат договор с Morekats..

Смелостта среща страстта

Как се стигна до сътрудничеството между W&H и Morekats? Миналата година те се срещнаха на фестивала за игри и електронни спортове в Залцбург LEVEL UP и се харесаха веднага. Свързващият елемент: отборни спортове и организация. Анита Талингер, директор в W&H, обяснява мотивацията зад спонсорството: „W&H означава иновация- да бъдеш инициатор и поддръжник. Да станеш активен в областта на електронните спортове изисква не само страст към тази сравнително нова област, но и известна доза смелост. За нас това е интересен начин да достигнем до поколение Z и да заредим марката си с емоции." В първия етап от сътрудничеството на W&H и Morekats ще се представят заедно в предавания на живо, събития и турнири. Вече се правят и бъдещи планове.

Защо W&H се комбинира добре с електронните спортове

Постигаме повече като екип: това, което се прилага в електронните спортове, също е обичайна практика в W&H. Morekats ще подкрепят W&H в обучението на млади таланти в бъдеще. Фокусът ще бъде върху подобряването на онлайн уменията и използването на нови медии. Въпреки това ще се предлагат и игрови сесии, тъй като бързата реакция, добрата координация, сръчността и социалните комуникативни умения в екип са също толкова търсени в денталната индустрия, както и в електронните спортове. „Да се учим от най-добрите – това е принципът, който следваме и в нашия учебен център на W&H Campus. Следователно имаме повече общо с Morekats, отколкото изглежда на пръв поглед. С платформата за електронни спортове ние също така отваряме нови канали за набиране на персонал“, обяснява координаторът на обучението Кристоф Байер.

Работата в екип е основен приоритет за Morekats и W&H.
Работата в екип е основен приоритет за Morekats и W&H: Милош Павлович, Бенедикт Фиал, Клеменс Хаусман (отляво).

От Залцбург до световния връх

Повече от пет милиона австрийци играят видеоигри и пазарът продължава да расте бързо. Около 50 000 от тях са регистрирани играчи на електронни спортове, но все още има голям потенциал за нарастване. Докато талантливите играчи в скандинавските страни, се подкрепят в техните собствени академии за електронни спортове, в Австрия предстои инициаторската работа. Заедно с Morekats, W&H иска да разшири турнирите на Rocket League в региона D-A-CH (Германия, Австрия, Швейцария). Онлайн отборният спорт гарантира вълнение и висок процент забавление. „Много сме щастливи да работим със скрития шампион по съвместни проекти и да им предложим колаборация. Навлизайки на млад пазар, те поемат инициативата“, казват Милош Павлович и Клеменс Хаусман, които са много доволни от сътрудничеството с W&H. В дългосрочен план двамата се стремят още напред: „Някой ден искаме да можем да изпратим един от нашите отбори на голямо събитие, където най-добрите в света се състезават да играят за многомилионни суми.“

Игралната общност на Залцбург се среща отново

Следващата възможност да опитате успеха на австрийска земя ще бъде на 1 и 2 юли в Messezentrum Salzburg. При второто си издание LEVEL UP ще обедини общността в реалния свят, за да играе, да се свързва в мрежа и да се състезава в турнири по електронни спортове. На дневен ред е и състезание, организирано от Morekats: на „Morekats Mayhem #3 – Турнир на Rocket League“ ще бъдат грабнати общо 1500 евро награден фонд. W&H отново ще присъства на LEVEL UP със собствена изложбена площ, за да общува с геймърите и феновете на електронните спортове.

Morekats е домакин на финалите на третия си турнир Rocket League на LEVEL UP.
Morekats е домакин на финалите на третия си турнир Rocket League на LEVEL UP.

Не пропускайте нищо за електронните спортове в W&H и следете нашите канали в социалните мрежи:

коментара