Доклади & Изследвания

Оптимална сигурност за пациента и хирурга

Piezomed е съвременният апарат в областта на оралната хирургия и имплантологията и трябва да бъде основен компонент от всяка хирургична практика.

Д-р Джайро Варгас Мартинез, Коста Рика

Piezomed W&H е неразделна част от ежедневната ми работа от юни 2014 г. Като орален хирург и университетски професор, аз съм запознат с пиезотехнологията от 2007 г. Новият Piezomed за първи път дава възможност за минимално инвазивни, бързи и прецизни процедури, които предлагат допълнителна сигурност както за пациента, така и за хирурга.

Минимално инвазивни, бързи и прецизни процедури

Piezomed

Piezomed предлага значителни предимства, когато става въпрос за събиране на костно вещество. В сравнение с ротиращите инструменти, осцилиращите триони на W&H позволяват фини срезове с по-малко загуба на кост. Сега мога да отделя костни блокове дори по-бързо и по-прецизно от преди.

Перфорацията на Шнайдеровата мембрана е често интраоперативно усложнение, възникнало при изпълнение на синус лифт. Специално разработените накрайници на W&H ми позволяват да повдигна мембраната и да поставя костозаместващ материал без да я увредя с инструментите. По този начин, мога да извърша синус лифт бързо и безопасно, без да причиня ненужна болка на пациента.

Виждам допълнителни предимства в апарата на W&H при остеотомия на мъдреци и коренови екстракции. Тъй като накрайниците за Piezomed вибрират по-малко, в сравнение с ротиращите инструменти, лечението се възприема като по-тихо и по-малко травматично от пациента – важен бонус не само при екстракция на зъб, но и при разделяне на кост.

Отлична режеща функция

За да бъдат хирургичните процедури минимално инвазивни и възможно най-безопасни, аз отдавам голямо значение на оптималното изпълнение при рязане с хирургичните инструменти. Фокусът тук е върху бързата и прецизна работа и аблацията на костното вещество. Трионите на Piezomed на W&H са със специални резци и напълно доказват своите качества в ежедневната хирургия. Благодарение на отличната режеща функция, имам възможност да направя много точни разрези и да постигна оптимални резултати на лечение. В допълнение към оптималната производителност на рязане, автоматичното разпознаване на инструмента също осигурява ефективен процес на работа. Мога напълно да се фокусирам върху пациента и лечението без да се притеснявам за избора на правилните настройки за инструментите, тъй като цялата ми концентрация е насочена към хирургичната интервенция, а не към апарата.

По-бързо оздравяване

В ролята ми на професор в университета, аз съм запознат с всички най-нови разработки в пиезохирургията, както по отношение на литературата, така и за съществуващите технологии. Днес, Piezomed е най-съвременният апарат в областта на оралната хирургия и имплантологията и трябва да бъде основен компонент от всяка хирургична практика. Апаратът предлага не само оптимална безопасност при употреба, но и гарантира, че пациентът изпитва по-малко болка и се радва на по-бързо оздравяване, благодарение на минимално инвазивната функция. Аз не само препоръчвам Piezomed на W&H на моите студенти, но и информирам моите колеги за невероятните възможности, които предлага апаратът.

коментара