Доклади & Изследвания

Удобно и надеждно обработване на инструменти с новия автоклав Lisa

Д-р Диего Вецоли
Д-р Диего Вецоли е очарован от новия автоклав Lisa.

Хигиената е основен приоритет за денталните практики

В допълнение към повишаването на сигурността на екипа на денталната практика, както и на пациентите, ефективното структуриране на работните процеси с най-модерни технологии играе особено важна роля. Д-р Диего Вецоли, лекар по дентална медицина в Studio Dentistico Eurodent (Eurodent дентална хирургия) в Палацоло сул`Олио, провинция Бреша (Ломбардия, Италия) използва вече няколко месеца новата Lisa от W&H.

W&H стерилизаторът осигурява бърза и надеждна обработка на инстументите, за да може практиката да се справи с обем от 20-40 пациента дневно. Екипът от 8 човека наистина оценява предимствата, предлагани от новата Lisa.

В скорошно интервю, Д-р Вецоли ни разказа за предимствата на новия автоклав на W&H


Д-р Вецоли, каква е ролята на новата Lisa в хигиенния протокол на Вашата практика?

Д-р Вецоли: Ролята е изключително важна. Новият стерилизатор Lisa от W&H може да се похвали с оптимизирани цикли на работа, което ускорява работата ни. Времето за обработка на инструментите между леченията на пациентите сега е много кратко, така инструментите са бързо достъпни за следваща употреба.

При разработването на новата Lisa беше отделено особено внимание на удобното за потребителя меню. Четирите основни позиции осигуряват лесен избор на цикъл. Как ще оцените качеството на концепцията за навигация? Това улеснява ли работата на екипа?

Д-р Вецоли: По мое мнение, работата с апарата е дори още по-улеснена и се адаптира към изискванията на практиката. Отделно от това, нашите сътрудници също оценяват ергономичността на Lisa в ежедневната работа.

Това са две значителни предимства в сравнение със стерилизаторите, които използвахме преди. Ние сме изключително доволни на всички нива.

настройки на циклите
Лесни и бързи настройки на циклите.

Във фокуса на всяка модерна дентална практика е ефективността и спестяването на време. Как бихте оценили бързия тип В цикъл на новата Lisa (патентованата Eco Dry технология)?

Д-р Вецоли: В допълнение към бързия цикъл на стерилизация и ниската консумация на енергия, времето за обработка е забележимо по-кратко. Нещо повече, по-краткият стерилизационен цикъл щади инструментите и на практика удължава техния експлоатационен живот.

обработка в стерилизатор Lisa
Опакованите инструменти се обработват в Lisa след цялостно почистване и смазване.

В днешно време, цялостното управление на качеството е основен стандарт във всяка дентална практика. В същото време, сигурността на пациента е с най-висок приоритет. Като такава, пълната документация на стерилизационните цикли е незаменима. Как новата Lisa Ви подкрепя в тази задача?

Д-р Вецоли: Простотата на системата е значително предимство. Например, имате възможност да създадете етикет за запечатаните стерилни продукти, за да се удостовери тяхната стерилност. Цикълът е завършен, когато запечатаният инструмент се отвори в присъствието на пациента и етикетът се добави към неговото досие.

В допълнение към професионалния хигиенен процес, пациентът също е наясно с безопасността и с високия приоритет на стерилизация в нашата практика. Проследимостта предлага сигурност на пациентите и също така е важен критерий за качество в нашата практика.

Lisa мобилно приложение
Проследяване на стерилизациония процес с Lisa мобилно приложение.

Използвате ли Lisa мобилно приложение в своята практика?

Д-р Вецоли: Нашият екип обожава новото приложение!

Lisa мобилното приложение подпомага процеса в дни с голяма натовареност, което оптимизира работните процеси.

Какво мислите за дизайна на новата Lisa? Бихте ли описали нейните размери като „практични“?

Д-р Вецоли: Мисля, че Lisa се вписва добре в помещенията. Компактните размери и позициониращите се предни крачета позволяват стерилизаторът лесно да се интегрира в нашите хигиенни работни помещения.

В заключение, бихте ли дали Вашата лична оценка за новата Lisa?

Д-р Вецоли: Аз съм изключително доволен от своята инвестиция. И не само аз, моите колеги също са много щастливи с новата Lisa.

Благодаря Ви за отделеното време!

коментара