Доклади & Изследвания

Хигиенни протоколи по безопасност в денталните практики

Практиката на д-р Стефано Меравини в Бергамо обслужва около 30 пациента дневно. Два нови W&H стерилизатора Lisa, инсталирани есента на 2015, са премахнали ненужното чакане между манипулациите, оптимизирайки процедурите по обработката на инструментите.

Лесна и интуитивна работа за екипа на практиката
Лесна и интуитивна работа за екипа на практиката

Екипът на практиката отдават голямо значение на модерния стерилизационен процес като важен елемент за осигуряване на сигурност и надеждност.

Работата с новите W&H апарати, които осигуряват ефективна и непрекъсната обработка на инструментите, дава възможност на Д-р Меравини не само да подобри работния процес в практиката, но също да спести средства чрез намаляване консумацията на енергия. В това интервю Д-р Меравини споделя опита си с новата Lisa в работния ден на практиката.

Д-р Меравини, какво място заема новата Lisa в хигиенния процес на Вашата практика?

Д-р Меравини: Нашата практика има много високи изисквания относно хигиенния процес. Като здравен специалист очаквам непрекъснато съответствие с хигиенните протоколи за безопасност –  в името на екипа на практиката, а също и на пациентите.

Новата Lisa осъществява изпълнението на нашите високи изисквания. Високото качество на процеса също може да бъде разпознат и по опакованите инструменти. За пациентите това е видим знак, че се отнасяме с изключителна сериозност към хигиената.

Използването на иновативни и надеждни апарати за стерилизация гарантира висока степен на безопасност – иновативните технологии са от полза, както за пациента, така и за целият екип на практиката.

Перфектни резултати на стерилизация
Д-р Меравини е повече от удовлетворен от W&H стерилизаторите.

Как ще оцените качеството на концепцията за навигация на новата Lisa? Улеснява ли работата на екипа на практиката?

Д-р Меравини: Да, управлението е много по-лесно, отколкото преди. Всъщност, можете да работите с W&H стерилизатора както със смартфон. Менюто е интуитивно и бързо, изисква по-малко време и е по-практично, и също така е опростено.

Ефективността и спестяването на време са във фокуса на всяка модерна дентална практика. Как бихте оценили ускорения тип В цикъл на Lisa (патентованата Eco Dry технология)?

Д-р Меравини: Ние използваме цикъла за дентални наконечници в нашата практика. Ускореният тип B цикъл на W&H стерилизатора спестява значително време. Lisa разпознава обема на зареждане и автоматично определя времето за сушене без да е необходимо операторът да избира допълнителна програма. Резултатът е по-кратко време за обработка и стерилни и съвършено сухи инструменти.

Eco Dry технологията предлага не само по-бързо време на цикъла, удължава живота на инструментите, но и оптимизира разходите за енергия. Какво мислите за тези предимства?

Eco Dry технология
Дентални инструменти, стерилни и напълно сухи за кратко време.

Д-р Меравини: Съкратеното време за термична обработка с новата Lisa предпазва инструментите и на практика увеличава експлоатационния им живот.

Това, разбира се, има положителен ефект върху инвестиционните разходи. Оптимизираните разходи за електро енергия също ни помагат за възможно най-икономична експлоатация.

Пълната документация на стерилизационните цикли е от съществено значение в процеса на стерилизация. Как новата Lisa Ви подкрепя в тази задача?

Д-р Меравини: Много лесно е да бъдат съхранени циклите от нашите асистенти. Веднъж месечно правим хеликс тест и вакуум тест, които ни осигуряват допълнителна сигурност.

Бихте ли описали размерите на W&H стерилизатора като „практични“?

Д-р Меравини: Намирам размерите за много компактни, което направи възможно много лесно да се инсталират два нови Lisa апарата в нашия хигиенен процес. Интегрираната фуния с голям обем не позволява разпръскването на вода при пълнене, което е изключително практично. Много по-добре е за нашите сътрудници, когато възможно повече функции са интегрирани в едно устройство. Това означава по-малко отделни операции, което спестява ценно време. Това е особено предимство вечер, когато се подготвяме за работата на следващия ден.

В заключение, можем ли да поискаме Вашата лична оценка за новата Lisa?

Д-р Меравини: От техническа гледна точка новата Lisa е изключително надеждна и ефективна. По мое мнение, съотношението цена – производителност е еднакво добро. Апаратът разполага с всичко, от което нашата практика се нуждае за стерилизацията на инструментите. Особено важен фактор за мен е и изчерпателната и бърза W&H техническа поддръжка, защото евентуална повреда на апарата може сериозно да повлияе на нашите работни процеси. Досега, опитът ни с нашите два нови стерилизатора Lisa е изключително добър, те са напълно надеждни.

Благодаря Ви за отделеното време, д-р Меравини.

В интервюто д-р Стефано Меравини
В интервюто д-р Стефано Меравини

коментара