Доклади & Изследвания

Предимствата на Implantmed по време на имплантологично лечение

“Технологията, функционалността и дизайнът са много впечатляващи”

В това интервю, д-р Карл-Лудвиг Акерман говори за новия имплантологичен мотор Implantmed на W&H.

Оралният хирург д-р Карл-Лудвиг Акерман има собствена практика във Филдщадт (Германия) и преподава имплантология и естетична дентална медицина в два университета. Той е поставил няколко хиляди импланти през последните 38 години. От есента на 2016 г., д-р Акерман работи с новия, подобрен имплантологичен мотор - Implantmed на W&H.

Лекота при работа, безопасно и ефективно лечение

Какво е усещането при поставяне на импланти с новия Implantmed?

Д-р Акерман: Апаратът е впечатляващ - едновременно в детайлите и като цяло. Искам да акцентирам върху безжичния педал за управление, което означава работа без досадни кабели. Новият Implantmed може да бъде отлично интегриран в практическата имплантология поради своите размери и ергономичен дизайн. По мое мнение, дизайнът е много красив.

Какви са неговите специфични предимства?

Д-р Акерман: W&H въведе цяла поредица от технически характеристики в новия Implantmed, като удобните поставки за инструменти и лесното поставяне на шалуха за охлаждащ разтвор. Донгълът на W&H Osstell ISQ модула за измерване на стабилността на импланта е друга уникална характеристика. По този начин става възможно определянето на стабилността на импланта по всяко време, в допълнение към въртящия момент при поставяне. Заедно с другите неща, това е важно при избора на безопасен момент за натоварване и прави протетичното лечение лесно за предвиждане.

Лекота при работа,...

Има ли подобрения в неговата работа?

Д-р Акерман: Навигацията в менюто от сензорния екран е много добре обмислена. Всички функции се избират лесно. Те могат да бъдат бързо адаптирани към всяка имплантологична система и към предпочитаните настройки за специфично лечение. Това се отнася за до шест потребители, което е голямо предимство в по-голяма практика или болница. Цялата информация, свързана с пациента или имплантологичната система може да се съхрани на носител. От правна гледна точка, това дава сигурност на тези от нас, които се занимават с имплантология.

Като производител, W&H осигурява не само апарати за хирургия, но и хирургични наконечници към тях. Защо са важни те?

Д-р Акерман: Инструментите със стерилен шлаух за охлаждащ разтвор за изключително важни за безопасно лечение. Правите и обратни наконечници на W&H отговарят на всички изисквания по отношение на лечение и хигиена. Освен това, обратният наконечник WS-75 L за имплантология с 20:1 предавателно съотношение има специална, патентована хексагонова система на цангата. Цангата и опашката на борера не се увреждат дори при предаване на много висок въртящ момент, като например обработка на имплантно ложе или завиване на импланти в плътна кост. Това предотвратява големи разходи за сервизно обслужване.

... безопасно и ефективно лечение

Рентабилността и ефективността важни ли са за Вас?

Д-р Акерман: Да, изключително здравата технология на предаване допринася за ергономична и безопасна работа с Implantmed и свързаното допълнително оборудване. Разбира се, това допринася и за рентабилността. Следващото изследване показва колко полезни са специфичните механични характеристики, посочени по-горе, по време на имплантологично възстановяване в предната челюст. Аз използвах и W&H Osstell ISQ модула, за да измеря стабилността на импланта.


Научен доклад: единично възстановяване с импланти за циркониево-оксиден мост в предна част

67-годишна пациентка е с ендодонтски проблеми и гингивит около протетичното й възстановяване в горна челюст. Зъби 21, 22, 23 са в шинирана корона, която е свързана с имплантите в позиция 12/11 чрез прецизна надстройка (вижте фигурата).

пилотно пробиване за имплант
Два месеца след екстрахирането на зъби 21 и 22, пилотното изпиляване за имплант в позиция 22 е изпълнено с новия Implantmed и обратен наконечник WS-75 L (програма P2, предавателно съотношение 20:1).

Планът е да се постави циркониево-оксиден мост върху съществуващите импланти на позиции 12 и 11 и да се поставят два нови импланта на позиции 22 и 23. Поставянето на имплант и протетичното възстановяване са извършени и в комбинация с водена костна регенерация.

За целия научен доклад моля натиснете тук:

Единично възстановяване за циркониево-оксиден мост

Снимка: © Ackermann/Kirsch/Neuendorff

коментара