Доклади & Изследвания

Ново поколение W&H стерилизатори: едно невероятно потребителско изживяване

Интелект и безопасност - това са двата ключови термина за новото поколение W&H стерилизатори. Оборудвани с най-новите технологии, новите модели Lisa и Lara подкрепят клиентите в овладяването на техните ежедневни и бъдещи предизвикателства. Те дават възможност за по-ефективен и сигурен работен процес. Д-р инж. Марино Луиджи Маньо, член на главния мениджмънт на W&H Стерилизация, знае какво е важно при разработването на продукти и какво търсят днешните клиенти.

Д-р инж. Марино Маньо - Изследователска & Развойна дейност, Продуктов мениджър, W&H Стерилизация
Д-р инж. Марино Маньо - Изследователска & Развойна дейност, Продуктов мениджър, W&H Стерилизация

Д-р Маньо, наскоро пуснахте на пазара ново поколение стерилизатори. Продуктите на W&H са добре известни на пазара с висок клас стерилизация – каква беше идеята на това усъвършенстване на стерилизаторите?

Д-р Маньо: Денталната медицина се развива много бързо. Наблюдаваме нарастваща нужда да се контролира процеса, да се документира по-точно и да се постигне пълна проследимост. Изисква се по-добра времева ефективност на целия процес. Това се отнася не само за бързите цикли и процеса на самата стерилизация, но и за целия процес на обработка. Например, автоматизираният процес на документация спестява ценно време. Има много страни, в които документацията все още се извършва ръчно. С EliTrace – специална характеристика на нашето ново поколение стерилизатори Lisa - ние предлагаме нова подобрена и автоматизирана система за документиране. Нашето намерение е да направим процеса по-бърз и проследим.

Това означава ли, че новото поколение стерилизатори е отговор на променящите се нужди на пазара?

Д-р Маньо: Клиентите са тези, които ни карат да се усъвършенстваме и да намираме иновативни решения. Ето защо въведохме кодове за активиране при другия ни модел стерилизатори - новата Lara. В зависимост от нуждите на практиката или регулаторните изисквания, тези кодове за активиране гарантират, че тези изисквания могат да бъдат покрити по всяко време. В случай на нови законови разпоредби, клиентите могат лесно да актуализират своя стерилизатор като активират допълнителни функции. Това означава, че потребителите плащат само за функции, които реално използват.

Какви функции предлага новото поколение стерилизатори Lisa на денталните практики?

Д-р Маньо: Целта на нашата примиум линия е да подобрим потребителското изживяване. Затова оборудвахме Lisa с изкуствен интелект. Наричаме го EliSense, но по-просто казано, това е вид изкуствен интелект, който добавихме към стерилизатора. Той превръща стерилизацията от висок клас “тип-В” в ефективен и безопасен работен процес. Можем да кажем, че EliSence предлага три функции или предимства: Smart Sense предоставя важни статистически данни за ефективността. Това означава, че Lisa се приспособява по време на работа и дава предложения за по-голяма ефективност в процеса на стерилизация. Status Sense позволява на потребителите дистанционно да идентифицират състоянието на стерилизатора с помощта на светодиоди. Те показват дали устройството работи правилно или не. Вече има Temperature Sense, което е нещо съвсем ново в индустрията и предупреждава, ако вратата е отворена, но зареждането все още е твърде горещо, за да бъде извадено.

Ами документацията тогава?

Д-р Маньо: Днес всичко се развива в по-строга документация. До този момент съществуваше само възможността за документиране на стерилизационния цикъл. Не беше възможно автоматично да се идентифицират инструментите в цикъла на стерилизация. Съществуващите системи изискват отделен компютър с отделен софтуер за документация. Новата система EliTrace на Lisa управлява цялата документация от самия стерилизатор, което значително опростява процеса.

Бихте ли обобщили предимствата на Lisa?

Д-р Маньо: Напълно ново потребителско изживяване, времева ефективност, най-добрата производителност, висока ефективност и напълно автоматизирана документация - това са четирите основни характеристики на примиум линията.

А Lara? Кои са основните предимства, които не са съществували досега?

Д-р Маньо: Lara е най-бързият стерилизатор в своя сегмент. Потребителите могат да обработят 2 кг. зареждане за 38 минути, което е невероятно време за стерилизационен цикъл от тази категория. Направихме и огромна крачка напред с потребителския интерфейс. По принцип използваме първокласен потребителски интерфейс. Lara претендира за най-добро представяне и използваемост. Lara означава повече. Защото с Lara, вие сте оптимално ориентирани към бъдещето.
Тя позволява актуализация на стерилизатора чрез кодове за активиране. В зависимост от бъдещите нужди на практиката или регулаторните изисквания, Lara може лесно да бъде персонализирана и надградена. Това дава възможност на потребителите да активират бързина в процеса и разширена документация. Денталната индустрия продължава да се развива и ние сме сигурни, че документацията и законовите изисквания ще станат все по-съблюдавани в близко бъдеще. Убедени сме, че Lara е идеалното решение в средния клас.

Каква е идеята зад възможността за надграждане на Lara?

Д-р Маньо: Ако имате всички кодове за активиране на Lara, можете да се възползвате от първокласни функции като заплатите само цената стерилизатор от среден клас. Това е смисълът.

Какво кара клиентите да разчитат на продуктовото портфолио на W&Н?

Д-р Маньо: Ние сме експерти в денталната сфера вече 130 години и обръщаме поглед назад към 20-годишния опит в разработването и производството на стерилизатори. При разработката на иновации винаги се фокусираме върху клиентите и техните нужди. Следователно ние знаем целия им работен процес, приложението и международните правни разпоредби. Един много важен момент е, че винаги работим въз основа на най-новите научни открития. С нашето портфолио за стерилизация ние предлагаме на нашите клиенти гъвкавост, сигурност и висока производителност не само днес, но и в бъдеще.

Какви са по-нататъшните цели на W&H по отношение превенцията на предаването на инфекции и обработката на инструменти?

Д-р Маньо: Философията на групата W&H е не само да предоставя продукти, но и реални решения за ежедневната работа. Съвременните клиенти вече не се интересуват само от отделните продукти. А когато имат проблем, те търсят подкрепа за решаването му – точно тук идва нашата роля, с дългогодишния ни опит в приложението на продуктите, за да можем да предложим най-доброто решение за целия процес на обработка.

Благодарим Ви за това интервю.

Марино Маньо и Марио Пелосин (Счетоводство, Финанси и Контрол на W&H Стерилизация) в оживена дискусия.
Марино Маньо и Марио Пелосин (Счетоводство, Финанси и Контрол на W&H Стерилизация) в оживена дискусия.
Марино Маньо представя новото поколение стерилизатори: Lara и Lisa.
Марино Маньо представя новото поколение стерилизатори: Lara и Lisa.

коментара