Raporlar & Çalışmalar

Synea LED+ Türbinler

Sizin için test edildi– Dr. Paul AZOULAY

Synea Türbin


'Gün ışığında ' çalışmak

Çürüklerin temizlenmesi, kavite hazırlığı, dolgu ve metal sökümü, diş yüzeylerinin bitirilmesi ve restorasyonlar için ideal bir alettir.

LED+ tedavi alanının gelişmiş görünürlüğünü sağlar ve renklerin doğal görünmesine olanak verir. Renk kontraslarının rahatça görülmesi stressiz bir çalışma sağlar. 5.500 Kelvin renk ısısı ile gün ışığı kalitesine sahiptir. Yüksek renk oluşturma endeksi sayesinde mükemmel açıklıkta, doğal renkler oluşturur.

Küçültülmüş kafa çapı mükemmel görüş anlamına gelir ve türbinin direkt kafasında konumlandırılmış LED daha geniş bir görüş açısı sağlar.


Dr. Matthieu BOULANGEOT (Meurthe-et-Moselle, Fransa)


İyi frez kavrama

Bu LEDli türbinler ,ampül kullanan benzer türbinlere gore daha parlak bir ışığa sahiptirler. Ayrıca ampüller sık sık bozulur...
LED daha az bakım demek aynı zamanda, bir yılı aşkın kullanımdan sonra, özellikle raporlayacağım bir şey olmadı. Bu türbini kullanırken hiç bir sakınca görmedim: mükemmel kaplama, küçük ya da normal kafa seçimi, kolay frez değiştirme, ve güvenli kavrama. Çok tatmin olduğumu rahatça söyleyebilirim.

Synea Türbin Penta Sprey

Dr. Thomas LAURENT (Puy-de-Dôme, Fransa):

Daha hafif bir türbin

Işığı kusursuz; daha beyaz, çalışma alanına daha iyi odaklanma. Bu özellikle endodontide farkedilir, ışık kanal girişlerine kadar ulaşır ve pulpa odasının açılmasına yardım eder.

Bu türbin daha hafif ve eldivenle daha kolay tutulmasını sağlayan bir yüzeye sahip.

Dental cerrahide kullanan temizlik, dezenfeksiyon,yağlama ve sterilizasyon prosedürleri (ör., Assistina, DAC, yağlama spreyi ve Lisa) enstrümanın her zaman mükemmel çalışmasını sağlar.


Dr. Denis BERTRAND (Herault, Fransa)

Pürüzsüz bir yüzey kolay kullanım sağlar

Bu türbinin temel kalitesi olağan üstü parlaklığıyla LED ışığıdır. Metal kesmek dışında herşeyi bununla yapabilirim,metal kesimlerimi de kırmızı kuşaklı angldruvaile yaparım. Çalışma alanı o kadar iyi görünür ki ünitin ışığına gerek kalmadığı da olur.

Bununla beraber, bir yıl içerisinde defalarca otoklavlanmasına rağmen herhangi bir ışık kaybı olmadı. Bu türbin şimdiye kadar bize hiç sorun yaratmadı. Pürüzsüz yüzeyi sayesinde rahat kavranır ve Assistina ile kolayca temizlenir. Bu türbinden iki adet aldığım için mutluyum.


Dr. Jean-Jacques BAYLE (Sarthe., Fransa)

İyi kalibre edilmiş beyaz ışık

Bu yeni LEDli türbinin aydınlatması, hafifliği ve küçük kafa yapısı benim için hoş bir sürpriz oldu Işık bu enstrümanın en büyük gücü. Üzerinde çalıştığım dişi mükemmel aydınlatıyor. Diğer fiber optik enstrümanlardan farkı parlaklığı.

Yeni Synea, iyi kalibre edilmiş beyaz ışık üretir. Bu, özellikle posterior bölgede çalışırken farkedilir. 5-jet sprey çalışma alanının efektif temizlenmesi için faydalıdır. Şu an için ben çok memnunum.


Dr. Bernard MARQUET (Monako)

Parlama yok

Bu türbinleri ilk çıktıkları günden beri kullanıyorum. Yeni nesil LED bana kıyaslanamaz bir konfor sağlıyor. Işığın kalitesi ve yoğunluğu tedavi alanı için yeterli ışık sağlar.

Asıl avantajı parlama olmadan net bir şekilde görebiliyorsunuz.Dental ışığa ek olarak fiber optik bir ışık kaynağı kullanmaya alışıktım. Bugün onsuz çalışabiliyorum! Bu türbin özellikle lupla birlikte kusursuz bir çalışmaya olanak tanır. Bu LED ışığın bütün dinamik aletlerde kullanıldığını görmek isterim.

Dentoscope 73 - 15.11.2010

Yorumlar