Raporlar & Çalışmalar

Tigon+ testi

Yeni Tigon+ ile, W&H şimdi hasta ve diş hekimlerinin hem ihtiyaçlarına uyarlanmış rahat diş tedavisi sunuyor hemde optimal bir çözüm sağlıyor .Tasarım sürecinde hasta refahı ve bireysel tedavi yöntemleri üzerinde duruldu. Dr Yasin Aktaş,( Periodontoloji ve Endodonti Direktörü)” Kaiserberg Klinik olarak, yeni piezo skalerinin özelliklerinden etkilendiklerini ve tecrübelerini aşağıdaki gibi aktardı ;

Her Periodontal Tedavinin amacı, diştaşının tam çıkarılmasıdır. Bazı durumlarda, diştaşı kök yüzeyine son derece güçlü bir şekilde bağlı olabilir, bu beklenenden daha zor bir durumdur. Geleneksel el araçlarına ek olarak, aynı zamanda diştaşlarının tam olarak çıkarılmasının sağlanması için mevcut elektronik sistemlerin faydası vardır.

W&H Tigon+ piezo skaleri,bir süreden beri profilaktik ve periodontik tedavilerimizde kullanmaktayız.Yeni bir piezo sklaer seçimi yaparken,aşağıdaki kriterlere ve özelliklere dikkat ettik;

  • İyi temizleme performansı
  • Ergonomik dizayn
  • İçten irigasyon
  • Verimli aydınlatma sistemi


Kliniğimizde LUZEP sistemi (Lazer Destekli Diş Tutma Periodontitis Tedavisi) kullanmaktayız. Bu, diot lazerle interior ceplerin sterilize edilmesi ve hafifçe genişletilmesinden önce TİGON+ ile ön tedaviyi içerir. Tigon+ piyasemenin faydası kanıtlanmış 5 LED li halkası, cep tabanını aydınlatır ve periodontiste kök planlama prosesinde görsel kontrol imkanı verir. Hala mevcudiyetini koruyan herhangi bir tartar oluşumunu temizleyebilir.

Tigon + Periodontal ucu, ince bir tasarıma sahiptir ve dişetinin gereksiz yaralanmasını önler.Piezo kazıyıcı da, ulaşılması zor olan bölgeleri temizlemek üzere kullanılabilir. Elektronik sistemler tarafından üretilen ısı, içten sulamayı gerekli kılar, ancak, sulama sıvısının sıcaklığı düzenlenir ise özellikle periodontoloji, hastalarında büyük ölçüde rahatlık sağlar.

Tigon +’ın entegre ısıtmalı sıcak sulama sistemi , hassas dişlerin tahrişini engeller . Profilaksi, periodontoloji, endodonti, restorasyon ve özelleştirilebilir bir program olarak ön ayarlı beş tedavi programı, bize etkili bir tedavi için optimal destek verir.Skalerin gücü de, üç farklı modu ile bizim ihtiyaçlarımıza göre ayarlanabilir.

Yeni Tigon+ .hassas dişlerin atravmatik tedavisini garanti eder.
Yeni Tigon+ .hassas dişlerin atravmatik tedavisini
garanti eder.
W&H'ın kapsamlı uç yelpazesi diş hekimleriyle işbirliği halinde tasarlanımtır ve bütün diş hekimliği alanlarını kapsar.
W&H'ın kapsamlı uç yelpazesi diş hekimleriyle işbirliği halinde tasarlanımtır ve bütün diş hekimliği alanlarını kapsar.

Benim tecrübelerime göre, W & H tarafından sunulan özel 1U İmplant-Clean ucu, peri-implantitis profilaksisi için uygundur. Geçmişte temizlik için kullanılması mümkün olmayan bu uç bir devrim.Daha önceleri bu alanda plastik küretlerle çalışmak zorunda kalınmaktaydı.İmplant-Clean uç, yüksek performanslı bir plastik bir kılıf ile, özel bir bağlantı sistemi sunmakta ; örneğin, implant yüzeyinin yumuşak tedavisi ile birlikte iyi temizleme sonuçları sunmakta ve, bu implantlara zarar vermemekte. Bu nedenle de, peri-implant işlemlerinin bastırılması için idealdir. Ayrıca, bu alanda destek olarak hava akışı kullanın

Sonuç

Tigon+ ‘ı kullanmak profilaksi ve periodontoloji alanında bizim iş süreçlerinimizi iyileştirerek bize büyük fayda sağladı.Önceden belirlenmiş beş programı, önemli ölçüde tedavi süresini azalttı ve aynı zamanda hasta için daha az travmatik ve daha rahatlatıcı bir tedavi yapmamızı sağladı. Özellikle, hassas dişlerin tahriş olmasını engelleyen ısıtılmış sulama sıvısı, önemli bir avantaj olduğunu kanıtladı.

.

Yorumlar