Raporlar & Çalışmalar

Cerrahi piyasemenler ve angldruvalar için özel şartlar

Dental tedavinin verimliliği büyük ölçüde tedavi edilecek bölgenin ne kadar iyi algılandığına bağlıdır. Günümüzde fiber optik ve push butonlu enstrümanlar konservatif/protetik diş hekimliğinde kullanılmaya başlandı .
Kullanıcı raporu: Dr. Neugebauer, Dr. Karapetian, Dr. Lingohr, Dr. Scheer, Prof. Zöller (Köln) )*

Klinik prosedürü

İmplantoji prosedürü, özellikle posterior çenede hassas vir bakış gerektirir. Ancak,bu bazen kısıtlı görüş ve yetersiz aydınlatma yüzünden sınırlanır. Işıklı piyasemenler ve angldruvalar işte bu durumlarda gereklidir, özellikle sinüs lifting yaparken. Schneider membranının vestibular kemikten nazikçe ayrılması sırasında zarar görmemesine yardımcı olur ve dış aydınlatma ile cerrahi operasyonun daha az kesintiye uğraması için gerekli aydınlatmayı sağlar. Özellikle maksillar sinüs septa rezeksiyonu kolayca yapılabilir.

Tedavi bölgesinin yeterli aydınlatılması
solda: Hedeflenen aydınlatma altında lateral bölgede maksillar sinüs pencere hazırlığı
ortada: kemiğin hassas hazırlığında isotonik soğutma esnasında bile iyi görüş sağlanır.
sağda: Maksillar sinüs membranının komplikasyonsuz hazırlığı

İmplant sistemlerin büyük çoğunluğu kemikte nazik çalışmak için giderek artan boyutlarda bir frez dizisi kullanırlar.Birkaç implant yüklemesi yapılacaksa frezlerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Heksagon sistemli angldruvalar kolay bir görsel denetime imkan tanırlar.

Sistem frezi kullanarak yapılan hazırlık
solda: 20:1 redüksiyonlu cerrahi angldruva.
ortada: Illumination of the pilot drilling when using a drilling template created based on DVT data (Galileos, Sicat, Bonn)
sağda Kusursuz aydınlatılmış tedavi alanında hazırlık çalışması.

Kullanımı çok kolay olan push-buton sistemi sayesinde, steril eldivenlerin hasar görme riski azalır. Kusursuz thread cutter fonksiyonu ve döner aletler sayesinde tedavi komplikasyonsuz sonlandırılır ve kullanıcıya teknik komplikasyonlar yerine klinik öğelere konsantre olma imkanı verir.

Üst çeneye implant yerleştirme
solda: XiVE® implantın heksagon sistem angldruva ile yerleştirilmesi
Sağda: Sinüs lifting uygulaması ve implant yerleştirilmesi.

IDS 2007'den beri cerrahide ihtiyaç duyulduğu üzere sterilizasyona uygun LEDli enstrümanlar kullanılıyor. Kendi jeneratörlerine sahip entegre LEDli cerrahi enstrümanların en önemli özelliği standart mikro motorlarla kullanılabiliyor olmaları. Sterilizasyona uygun LED tedavi alanını gün ışığı kalitesinde aydınlatır. Gövde içine yerleştirilmiş olan jeneratör LED in ihtiyaç duyduğu gücü sağlar.

Korozyona karşı korumalı materyal, işlev bozukluğuna ve bozulmalara karşı enstrümanı korur.

* Kaynak: Implantology Journal DGZI (Alman Dental Implantoloji Birliği).

Yorumlar