Новини

Вашата зелена дентална практика

Инициативи и етикети за качество за устойчива дентална медицина

Какъв е Вашият нюанс на зелено? През лятото на 2021 г. подкастът Dental Punk и Quintessence Publishing търсеха дентални клиники в Германия и Австрия, които са
примери за това как да станем „по-зелени“. През ноември печелившите практики бяха наградени с Етикет за качество „ЗЕЛЕНА ПРАКТИКА”. Всички те са приложили иновативни и вдъхновяващи мерки за по-устойчива работа. Този етикет за устойчивост показва на пациентите, че клиниката не само се грижи за тях, но и за планетата. И което е още по-важно: може също да мотивира други практики и клиники да увеличат усилията си за постигане на устойчиви работни процеси.

Предимствата на „зеления етикет“

  • Пациентите възприемат усилията на Вашата практика и ги оценяват.
  • Вашата практика спестява разходи, като консумира по-малко материали и ресурси.
  • Вдъхновявате други практики да направят същото.
  • Околната среда печели от Вашите усилия.

W&H е един от основателите на инициативата „ЗЕЛЕНА ПРАКТИКА”. „Ние от W&H сме наясно с нашата отговорност като глобална компания и производител на медицински изделия. Нашата цел е да допринесем за здравето, включително здравето на нашата планета. Инициативи като „ЗЕЛЕНА ПРАКТИКА” са страхотни, защото повишават осведомеността за важността на проблема и поставят тези, които вече активно я подкрепят в светлината на прожекторите. Вярвам, че подобни модели за подражание и споделянето на знания в денталната общност са важни и ценни“, обяснява Памела Поланец, член на екипа за управление на околната среда в W&H. „Много сме щастливи от положителните отзиви от денталните практики и клиники, както и от индустрията като цяло“, казва Ларс Крупа, Dental Punk, инициатор на „ЗЕЛЕНА ПРАКТИКА”.

Повече зелени инициативи за зелена дентална медицина

Световната дентална федерация (FDI) основа международен проект, наречен „Устойчивост в денталната медицина“. Инициативата има за цел да повиши осведомеността относно необходимостта от устойчиви действия в денталната общност. Специалистите по орално здраве могат да използват ръководство, за да научат повече за мерките за опазване на околната среда и устойчивост.

Програмата за сертифициране на дентални кабинети GreenDOC от Асоциацията по еко-дентална медицина предоставя инструменти, които показват на денталните специалисти процеса как да направят практиките си „по-зелени“ в практически осъществим процес. Това включва инструкции, планове за действие и работни листове, както и GreenDOC „комплект за начинаещи“. Присъждат се точки в зависимост от вида и броя на реализираните инициативи.

Инициативата Greening the Dental Clinic от Университета на Мичиган включва проучване за самооценка и Ви помага да изградите своя „зелен екип“.


Повече информация ще намерите на #dentalsunited стават зелени. Посетете ни:

коментара