Новини

Защото ефикасността има значение

Добре организираното управление на материалите и енергийно ефективни устройства не само спестяват разходи, но и създават по-плавни работни процеси. Околната среда печели преди всичко от по-съзнателното използване на ресурсите, с които разполагате.

Оптимизирано управление на материалите

Случвало ли Ви се е да изхвърлите нещо в денталната си практика, защото срокът му на годност е изтекъл? Може би сте поръчали твърде голямо количество или не сте могли да го намерите в лошо организираното складово помещение. Или някога Ви се е налагало да поръчате малко на брой артикули със специална или експресна доставка? Може би е време да обърнем внимание на очевидното: управлението на Вашите материали би могло да работи по-добре. Изхвърлянето на неизползвани продукти или експресни поръчки на малки количества са не само неикономични, но и вредни за околната среда. Ето няколко съвета за решаване на този проблем:

 • Опишете от кои продукти сте поръчали много предишния път и поръчайте по-реалистично количество следващия.
 • Организирайте наличностите си по начин, който ще Ви позволи с един поглед да видите какво количество от даден артикул имате на склад във всеки един момент.
 • Проверявайте редовно сроковете на годност и се уверете, че използвате продуктите навреме.
 • Планирайте предварително количествата за повторно зареждане.
 • Софтуер за управление може да бъде полезен в денталната практика, ако обемът от материали стане твърде много.
 • Интелигентният софтуер може дори автоматично да поръчва необходимите артикули на Вашия специализиран дилър, когато наличностите са на изчерпване.

Технология и дизайн

Не всички устройства са проектирани или разработени еднакво по отношение на тяхната ефективност. Когато купувате ново дентално оборудване, обърнете внимание на характеристиките, които влияят на дългия експлоатационен живот и ефективността на ресурсите (енергия, вода, масло и др.).

Високоефективното оборудване Ви помага да пестите ресурси, по този начин да сте по-устойчиви, да инвестирате по-малко време и да намалите разходите.

Стерилизатор клас B, който се адаптира към Вашите нужди

 • За оптимално използване на цикъла и за намаляване на консумацията на енергия стерилизаторът трябва да се включва само когато е напълно зареден. Въпреки това, с уникалната патентована Eco Dry+ функция, стерилизаторите W&H Lisa (или Lara, когато е активиран код) адаптират времето за сушене в зависимост от натоварването. Това намалява времето на цикъла, удължава живота на Вашите инструменти и оптимизира консумацията на енергия.

Смазване с максимална ефективност

 • Правилната поддръжка може да гарантира възможно най-добрата производителност и дълъг живот на Вашите наконечници, което само по себе си е по-устойчиво. Апарати като W&H Assistina TWIN осигуряват цялостна грижа за Вашите дентални инструменти с минимална консумация на масло. Благодарение на своята иновативна двукамерна система смазването се осъществява за рекордно време. Нещо повече, с TWIN Care Set смазвате до 2800 инструмента, което е еквивалент на 20 бр. спрей флакона с масло за смазване (400 ml, 1 бр.), така че в голяма степен се избягват отпадъци. По този начин Вие не само се грижите за Вашите инструменти бързо и надеждно, но и по по-екологичен и рентабилен начин.

Универсално решение

 • W&H Implantmed комбиниран с Piezomed модул обединява имплантологичен мотор и пиезохирургия в едно устройство. По този начин може да се обхване голямо разнообразие от хирургични приложения.

Намалена употреба на продукти за еднократна употреба за екологично чиста профилактика

 • Наскоро обновеният Proxeo Twist (безжичен) гарантира максимална свобода при ротационно полиране. Съвместим е с наконечници, подлежащи на термодезинфекция и стерилизация за по-малко отпадъци и хигиенична повторна употреба.

Решения за вграждане и допълнителни модули: надградете Вашия дентален юнит

 • В случай, че Вашите изисквания се променят и искате да надградите Вашия дентален юнит, например с електрическо задвижване, W&H предлага решения за вграждане, а също така и допълнителни модули.

Повече информация ще намерите на #dentalsunited стават зелени. Посетете ни:

коментара