Новини

Да споделяме опит и зелени постижения

Как да останем мотивирани по пътя към по-устойчива дентална медицина? Това включва промяна на много навици и полагане на допълнителни усилия, докато се придвижваме към целта си. Новите промени и практики, които прилагаме, трябва да бъдат устойчиви сами по себе си, за да можем да ги използваме в бъдеще. Прочетете тук как можем да постигнем повече заедно.

„Зеленият“ отбор е отбор на мечтите

Има израз, който много от нас са чували, който важи и за устойчивостта в денталната медицина: „Споделянето означава грижа“. За да направите промени в много области на обичайните работни процеси, е важно целият екип да е заедно. Добро начало е да проведете среща с екипа и да подчертаете спешността на процеса в името на нашата планета. Хубаво е доброволец да ръководи и контролира зелените промени. Но най-важното е всички членове на екипа да разберат защо Вашата практика работи за устойчивост и да дадат най-доброто от себе си. Можете да им предоставите материали за четене като статии за устойчива дентална медицина и допълнително обучение или да посетите семинари. Не забравяйте редовно да оценявате напредъка си и да го обсъждате с екипа.

Включете пациентите си

Много хора са наясно със ситуацията, пред която е изправена нашата планета, и вече предприемат стъпки за по-устойчив живот. Повечето от Вашите пациенти със сигурност ще оценят, че денталната практика, на която се доверяват също допринася за това. Предоставете им информация за Вашите мерки и дори ги приобщете. Например, можете да поставите брошури в чакалнята, съдържащи зелени съвети за пациенти. Поставете табели до мивките с напомняне да изключват крана, когато мият зъбите или ръцете си. Или ако искате да сте по-активни, какво ще кажете да ги помолите да донесат своя четка за зъби и чаша? Страхотно, някой може да се съгласи! Други може и да не, но тогава можете да им предоставите нова четка и чаша, но изработени от екологични материали.

Споделете Вашите постижения

Пътуването към по-голяма устойчивост е красиво. Ние не поемаме по този път поради егоистични причини, а защото ни е грижа: за нашата практика и ежедневните грижи за нашите пациенти, за нашето бъдеще и това на бъдещите поколения, и не на последно място, за благополучието на нашата планета. Ето защо всяка нова стъпка е повод за празнуване. Споделете Вашите постижения, като поставите сертификати в офиса си и се гордейте с всяка постигната цел. И не на последно място, обменете опит и нови идеи с колеги. Никога не знаете какво може да научите от другите или с какво можете да ги вдъхновите.


Повече информация ще намерите на #dentalsunited стават зелени. Посетете ни:

коментара