Доклади & Изследвания

Критерии за избор на LED инструменти

LED тук, LED там - Какво трябва да се вземе предвид при закупуване на инструменти с LED.

Имате ли ограничени познания относно LED светлината? Имате ли нужда от експертни съвети по този въпрос? Ако да, то вие сте на точното място! Като ваш опитен патньор по LED въпросите, W&H ще се радва да обясни какво трябва да се вземе предвид при закупуването на LED продукти.

Защо LED светодиоди?

LED светодиодите са източник на светлина на бъдещето. Светодиодите се използват в почти всички области на всекидневния живот, например в автомобилите, в телевизорите и в осветителните системи на модерния дом или офис, и има защо.

LED светодиодите не само имат по-дълъг живот от обикновените халогенни крушки, но също така могат да бъдат адаптирани към изискванията на потребителя. Това означава, че цветът на светлината - в този случай спектърът на светлината - може да се коригира за всяко отделно приложение.

LED Халоген
Сравнение: халогенна крушка (вляво) и LED със спектър на светлината 5,500 K (вдясно).

Оптимален спектър на светлината

W&H е разпознал потенциала за подобряване на системата и оптимизиране на осветяването. Със спектър на светлината от 5,500 K, W&H произвежда инструменти с LED с качеството на дневната светлина. По този начин контрастите могат да се разкриват напълно. Следователно това дава възможност да се работи дори при най-трудните участъци без това да предизвиква умора, защото е осигурена перфектна видимост.

Висок индекс на цветопредаване (CRI)

Наскоро адаптирания, висок индекс на цветопредаване на LED инструментите е уникален за денталната индустрия. Той осугурява спокойствие при работа, благодарение на качествената дневна светлина, изключителното възпроизвеждане на естествени цветове и ярки цветови контрасти. Индексът на цветопредаване (CRI) от изкуствени светлинни източници е много важен, защото високият CRI повишава значително видимостта по време на лечение.

Перфектният индекс е 100. Конвенционалните LED диоди имат CRI между 60 и 80 и са неефективни при възпроизвеждането на червени тонове - значителен недостатък за редица медицински приложения. Все пак, дентални турбини Synea използват нова технология. Резултатът е CRI повече от 90, което означава ярки цветови контрасти и изключително възпроизвеждане на естествени червени тонове в устната кухина.

Сравнение: LED (вляво) и LED+ с CRI с повече от 90 (вдясно)
Сравнение: LED (вляво) и LED+ с CRI с повече от 90 (вдясно)

Всички LED диоди ли са еднакви?

Не, изобщо. Има много съществени различия в качеството и свързаните с тях механизми за контрол. Много производители използват неподходящи системи за контрол и поради това качество на произведената LED светлина не е постоянна и се различава изключително при различните продукти.

По-конкретно: качеството на светлината при тези системи зависи в голяма степен от захранването и за това е необходимо много прецизно регулиране на напрежението. Качеството на светлината е изключително широко понятие и правилното й регулиране е трудно.

Системата, използвана от W&H се занимава пряко с този проблем. Електрическият стабилизатор, интегриран в инструментите, предоставя възможност светлината, използвана от W&H да се употребява при всички видове юнити. С W&H инструментите няма отклонения в качеството на светлината и няма нужда от корекции по денталния юнит.

Всички ли LED светодиоди предоставят еднакво осветяване на обработваната зона?

В зависимост от системата, има разлики в осветеността. Само LED светодиоди, които са разположени директно на мястото за осветяване могат да осигурят пълната мощност и най-високо качество на осветяване. Във фибро-оптичните системи физичните свойства на оптичните влакна намаляват доброто осветяване на обработваната зона.

Чрез позициониране на LED светодиода директно в главата на инструмента и избягването на светловоди, W&H се превърна в първия дентален производител в света, възползвал се пълноценно от потенциала, предложен от тази технология. Малкият размер на главата на W&H инструментите имат изключително положителен ефект върху осветяването.

Това е илюстрирано на снимките по-долу. Всички инструменти са тествани при еднакви условия.

LED
вляво: W&H с LED+, в среда: Конкурент A с LED*, вдясно: Конкурент Б с LED*
* Всички инструменти са тествани при еднакви условия.

Могат ли да се стерилизат LED светодиодите?

Стоматологичните инструменти са прецизни устройства, които се нуждаят от ежедневна подръжка, за да се осигури добра хигиена. Следователно е много важно инструментите да могат да се стерилизират напълно.

W&H спазва най-високите стандарти за хигиена и е единственият производител, който предлага пълна гама стерилизуеми LED продукти. Днес W&H вече отговаря на хигиенните норми на утрешния ден.

Само ако вземете предвид тези въпроси при закупуването на LED инструмент, можете да бъдете сигурни, че правите най-добрия избор.


W&H - вашият експертен патньор за LED.

коментара