Доклади & Изследвания

Lisa – новият автоклав на W&H

Проектиран за най-високите изисквания за ефективност, безопасност и качество

Работейки бързо и ефективно и осигурявайки най-добрите хигиенни стандарти в денталната практика, автоклавът Lisa е във фокуса на W&H с най-новите продуктови разработки в областта на стерилизацията. Изискванията на пациентите, по-строгите законови условия и непрекъснато подобряване на икономическата ефективност на денталните практики означава по-големи предизвикателства за лекарите по дентална медицина. С новата Lisa, W&H предлага иновативен апарат с най-висока ефективност на стерилизация. В тясно сътрудничество с европейските дентални лекари, основните нужди на пазара се взимат под внимание и прехвърлят в спецификацията на продукта. Оборудван с най-модерни функционалности, новият автоклав клас B от W&H предлага възможно най-доброто решение за ефективни и сигурни работни процеси. Продуктовият мениджър на W&H Алехандро Рамирез е убеден, че новият апарат създава нов стандарт на денталния пазар. В следващото интервю, той обяснява какви са ползите за денталните практики от оптимизацията на работния процес:

Г-н Рамирез, какво значение има новата Lisa в хигиенния процес на денталните практики?

Рамирез: Новият автоклав Lisa е оборудван с най-новите технологии и предлага на съвременните дентални практики висока ефективност на стерилизация. В центъра на вниманието на новата Lisa е оптимизирането на работните процеси, при които тя може да бъде лесно интегрирана в съществуващите хигиенни протоколи и които да поддържа в съответствие със законовите изисквания.

Интервю с продуктовия мениджър на W&H Алехандро Рамирез
В интервюто, продуктовият мениджър Алехандро Рамирез говори за основните ползи от автоклава на W&H в ежедневния работен процес.
Интервю с продуктовия мениджър на W&H Алехандро Рамирез
Новата Lisa може лесно да бъде интегрирана в съществуващите хигиенни протоколи.

Кои нужди на клиента са основен акцент по време на фазата на разработване на продукта?

Рамирез: Основните теми по време на разработването бяха бързината, лесната експлоатация, цялостната проследимост и ергономичност. Всички тези аспекти са пряко свързани с ефективността и, разбира се, с опита на клиентите. Бързината е чисто инженерна тема. Но лесната експлоатация и ергономичността бяха основни теми за дискутиране и обратната връзка от клиентите е от изключителна важност. По време на тестовете бяха поставени различни въпроси за това как се възприема новата Lisa и какви допълнителни функции са необходими, за да се усъвършенства автоклавът преди продуктовото представяне на пазара.

До каква степен клиентите са интегрирани в процеса на разработване на продукта?

Рамирез: Това е важен въпрос. Както може би знаете, дори и ако общите хигиенни правила са някак общи в целия свят, то начинът, по който клиентите работят с продуктите се различава в отделните страни. Така, че нуждите на клиентите също са малко по-различни. Това може да се дължи на местните нормативни разпоредби, на културните особености или на пазарната среда като цяло. Поради тези причини, ние решихме да проведем най-обширния тест досега, извършен от W&H Стерилизация. Основната ни цел бе автоклавът да покрие широк спектър от ежедневната работа. Надеждността е ключов фактор: ние предоставихме апарати за тестване за повече от 18 месеца, валидиращи и гарантиращи на клиента надеждността на устройството преди продуктовото представяне на пазара. Тествахме повече от четиридесет Lisa стерилизатори в единадесет различни европейски страни.

Клас B стерилизатор
Клас B стерилизатори предлагат най-висока ефективност на най-взискателните дентални практики.
Новата Lisa
Новата Lisa от W&H е резултат от тясно сътрудничество с клиентите. Бързината, лесната експлоатация, цялостната проследимост и ергономичност са във фокуса на фазата на разработване, посочва продуктовият мениджър на W&H Алехандро Рамирез.

Какви по-специални технологични акценти характеризират новата Lisa?

Рамирез: Ефективността и бързината на циклите чрез патентованата Eco Dry технология е може би една от най-важните технологични характеристики. Усъвършенстваната Eco Dry технология е резултат от тригодишна вътрешна инженерна работа в съчетание с партньорство между W&H и два европейски университета и в търсене на най-висока ефективност на стерилизация по отношение на бързина, енергоспестяване, потребление на вода и качество на сушене. Благодарение на новата опция за свързаност и потребителския интерфейс се отваря един нов свят на възможности за по-нататъшно подобряване на опита на потребителите и работния процес. В допълнение, моделирането на компонентите и софтуер симулацията приключиха преди фазата на полевото тестване и генерираха огромно доверие, което е отразено в издръжливостта и надеждността, показани по време на тестването на пазара.

Г-н Рамирез, споменахте патентованата Eco Dry технология. Какви предимства предлага тази технология на клиента?

Рамирез: Основната полза е спестяването на време. Спестявате около 30% от времето при средно натоварване в сравнение с конвенционален тип B цикъл. Благодарение на Eco Dry технологията, клиентът ще забележи, че експлоатационният живот на инструментите е по-дълъг, както и намалената консумацията на енергия от автоклава. Нека бързо да обясня как става това:
Eco Dry технологията е патентован алгоритъм, който позволява Lisa да изчисли времето за сушене спрямо масата на зареждане. Ние разбираме, че за 4 кг. сухи инструменти необходимата енергия и време са по-големи, отколкото за изсушаване на 2 кг. Докато конвенционалните стерилизатори имат фиксирано време за всеки стерилизационен цикъл, Lisa разбира какво количество се стерилизира и автоматично адаптира времето на сушене към масата на зареждане. Тази функция позволява на Lisa да предложи един от най-бързите, ако не и най-бързият тип B стерилизационен цикъл за средно натоварване (2 килограма).

Така ползите от Eco Dry технологията са не само спестяването на време и оптимизирането на потреблението на енергия, но и увеличаването на експлоатационния живот на инструментите. Тъй като инструментите са изложени за по-кратко време на високите температури по време на етапа на сушене, техният живот ще бъде удължен. Ако се вгледаме в потреблението на енергия на новата Lisa по време фазата на сушене, то потреблението ще бъде по-ниско, нагревателят и другите компоненти се захранват по-малко време и това от своя страна означава по-малко консумирана електроенергия.

цялостна система за проследяване
Новият стерилизотор Lisa предлага цялостна система за проследяване, персонализирана спрямо нуждите на екипа на практиката. Широка гама от функции и опции гарантира автоматично документиран стерилизационен протокол, без необходимост от работа с хартия, специален компютър или софтуер.

Какви функции осигурява новата Lisa относно темата за проследяване?

Рамирез: Проследяването винаги е била важна тема за денталните практики. Новият потребителски интерфейс и функциите за свързаност на Lisa ни позволяват буквално да скочим на следващото ниво. Идентификацията на потребителя и свързаните с нея възможности са подобрени по отношение на лесната експлоатация и опита на клиентите, както благодарение на новия цветен сензорен екран и интуитивната структура на менюто.
Представянето на пазара на новото мобилно приложение за Lisa, което позволява на оператора да следи със смартфон или таблет състоянието на до четири стерилизатори в реално време в рамките на денталната практика, е важен компонент от темата за свързаността. Мобилното приложение също така осигурява допълнително резервно копие на историята на цикъла и предлага на клиента високо ниво на сигурност. Всички тези иновативни функционалности повишават опита на клиентите, високото техническо качество на Lisa и, разбира се, позиционират автоклава в челните редици на този сегмент.

Това позволява на средните дентални клиники да намалят инвестициите си до закупуване на един единствен принтер за етикети, необходим за проследимостта. Тази свързаност позволява също така Lisa дистанционно да съхранява докладите от циклите на сървър, което предлага две предимства за клиентите: от една страна, възможността да има история на циклите, съхранявани на отделен сървър и на второ място, дигитално съхранение на докладите от циклите на тяхната собствена система за управление на клиниката.

Комбинирана употреба на Assistina 3x3 и новата Lisa
Комбинираното използване на Assistina 3x3 и новата Lisa позволява пълната обработка на наконечници за по-малко от 20 минути.

Как новата Lisa ще повлияе на хигиенния протокол в денталните практики?

Рамирез: Целта на нашия стерилизатор Lisa е да направи работния процес по-ефективен. Това се постига с гореспоменатите теми за бързина, лесна експлоатация и спазването на съответните стандарти и препоръки. Не трябва да забравяме, че стерилизацията е само една стъпка в хигиенния протокол и че другите продукти на W&H също участват в процесите на обработка и контрол на инфекциите и са също толкова важни, колкото и Lisa.

Един пример за това е нашата Assistina 3x3 - апарат за напълно автоматично почистване и смазване, който предлага автоматично вътрешно и външно почистване и смазване на турбини, прави и обратни наконечници. Етапът на почистване е от решаващо значение, за да се гарантира, че инструментът е подготвен правилно за процеса на стерилизация, извършена от Lisa. Комбинирането на Assistina 3x3 и новата Lisa позволява обработка на наконечници за по-малко от 20 минути. Така че, ако говорим за хигиенен процес, трябва да мислим за различни продукти на W&H, които работят заедно и предлагат добавена стойност към работния процес в практиката.

Много благодаря за това интервю.

коментара