Haberler

No Implantology without Periodontology – #NIWOP

Bazı şeyler gerçekten de birbirini tamamlar: Nasıl Yin’in Yang’a ihtiyacı varsa, implantolojinin de periodontolojiye ihtiyacı vardır. “No Implantology without Periodontology”, kısaca NIWOP, W&H tarafından implant çevresinde sağlıklı ve stabil bir doku durumu için sistematik ve kanıta dayalı bir iş akışı olarak sunulur.

No Implantology without Periodontology – #NIWOP
Kanıta dayalı ve sistematik NIWOP iş akışı, uzun süreli implant başarısına katkıda bulunur.

Periodontitis tüm dünyada milyonlarca insanı etkilemektedir. Bu kronik hastalık implantasyonun biyolojik komplikasyonlarını önemli ölçüde artırır ve implant kaybı riski doğurur (1). Peri-implantitis ve bunun başlangıç aşaması olan mukozit de hastaların önemli bir kısmında görülür (2). Nedeni genellikle spesifik bir mikroflorası (3, 4) olan, patolojik olarak değiştirilmiş biyofilmdir (disbiyoz).

Tedavi edilmeyen periodontitis hastalarında peri-implant inflamasyonlarından implant kaybına (5) kadar ulaşan belirgin bir risk ortaya çıkar. Ancak başlangıçta tedavi edilip bir Recall programına dahil edilmeyen hastalarda da yüksek risk mevcuttur (6). Bu hastalar için implantın başarılı bir şekilde takılması ve korunması amacıyla en uygun koşulları oluşturmak üzere gerekirse periodontolojik ön tedavi ve uygun bir takip tedavisi (destekleyici periodontal tedavi, Recall ile hastalık sonrası bakımı) önemlidir.

NIWOP ile daha yüksek implant başarısı

W&H, NIWOP ile hastalar için mümkün olan en iyi tedaviyi sağlayan bütüncül bir rehber de sunar. Ön tedavi, implantasyon, takip tedavisi; yani kanıta dayalı ve sistematik NIWOP iş akışı ve ilişkili W&H ürünleri uzun süreli implant başarısına katkıda bulunabilir.

: Nasıl Yin’in Yang’a ihtiyacı varsa, implantolojinin de periodontolojiye ihtiyacı vardır. “No Implantology without Periodontology” – NIWOP
Nasıl Yin’in Yang’a ihtiyacı varsa, implantolojinin de periodontolojiye ihtiyacı vardır. “No Implantology without Periodontology” – NIWOP
W&H uç serisi; son kullanıcılarla sıkı bir iş birliği içinde geliştirilmiştir. Resimde mukozit tedavisi için kullanılan, PEEK kaplamalı W&H 1I uç gösterilmektedir.
W&H uç serisi; son kullanıcılarla sıkı bir iş birliği içinde geliştirilmiştir. Resimde mukozit tedavisi için kullanılan, PEEK kaplamalı W&H 1I uç gösterilmektedir.

Tedavinin her adımı için W&H

W&H, her bir NIWOP tedavi adımı için gereken ürünleri sunabilen tek üreticidir. İmplantasyon alanında öncelikle Implantmed ve Piezomed cerrahi cihazlarını vurgulamak gerekir. Implantmed'in işlevleri implantları yerleştiren implantologların gereksinimlerine mükemmel şekilde uyarlanmıştır. Üstelik W&H Osstell ISQ modülü implant için doğru baskı zamanı hakkında bilgi verir. Piezomed, Implantmed için tamamlayıcı olarak kemikleri nazik ve etkili bir şekilde işlemek amacıyla kullanılabilir. Ayrıca piezo cerrahi implantlarının hazırlanması için özel alet setleri de mevcuttur.

W&H, profesyonel profilaksi için ön tedavi ve takip tedavisinde kullanılabilecek çok sayıda ürün sunar. Yeni Proxeo Ultra Piezo Scaler, sadece kalp pili olan hastaların güvenli profilaksi tedavisi için sertifikalı bir çözüm sunmakla kalmaz, aynı zamanda yeni, benzersiz hızlı tespit sistemi ile önceden altı tur çevrilerek yapılan uç değişikliğini tek bir tura indirerek son derece basit hale getirir. Piezo Scaler Tigon+ kullanım açısından çok basit ve konforludur. Ilık sıvı ile tedavi hassas dişlerin tahrişini en aza indirir ve hastanın uyumunu artırır. Piezo Scaler uç yelpazesi, periodontal tedavinin çok yönlü gereksinimlerine mükemmel biçimde uyum sağlar.

W&H, yeni Proxeo Aura hava püskürtme piyasemeni ile, profilaksi ve periodontoloji ürün yelpazesini tamamlar. Cep derinliği 4 mm'ye kadar olan hastalar için subgingival toz ve "Perio" ayarı kombinasyonu kontrollü tedavi için kullanılır. Cep derinliği 4 mm'den büyük olan periodontal endikasyonlarda Paro sprey başlığı kullanılarak dişlerin veya implantın etrafındaki subgingival biyofilm temizlenir. Plakların ve biyofilmin mekanik olarak profesyonel biçimde temizlenmesi de NIWOP iş akışının değişmez bir bileşenidir. Burada yeni Proxeo TWIST LatchShort Polishing System’dan bahsedilmelidir. Bu sistem, standart mandal sistemlerine kıyasla 4 mm daha düşük bir çalışma yüksekliği sağlar.


Kullanıcı için avantajlı

Bilimsel yayınlar değerlendirildiğinde, NIWOP iş akışına uygun olarak yapılan tedavinin, implant başarısında önemli bir artışa katkıda bulunabileceği görülür. Ayrıca W&H tarafından oluşturulan NIWOP belgeleri de hastanın bilgilendirilmesi için kullanılabilir. Bu sadece hasta uyumu üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda ek Recall maliyetlerini tartışmayı da kolaylaştırır.




1. Veitz-Keenan A, James R, Implant outcomes poorer in patients with history of periodontal disease, Evicénce-Based-Dentistry 18, 5 (2017)
2. Derks J, Schaller D, Hakansson J, Wennstrom JL, Tomasi C, Berglundh T. Effectiveness of Implant Therapy Analyzed in a Swedish Population: Prevalence of Peri-implantitis. Journal of dental research 2016;95:43-49.
3. Lafaurie GI, Sabogal MA, Castillo DM, Rincon MV, Gomez LA, Lesmes YA, et al. Microbiome and Microbial Biofilm Profiles of Peri-Implantitis: A Systematic Review. J Periodontol 2017;88:1066-1089.
4. Hajishengallis G. Immunomicrobial pathogenesis of periodontitis: keystones, pathobionts, and host response. Trends in immunology 2014;35:3-11.
5. Veitz-Keenan A, Keenan JR. Implant outcomes poorer in patients with history of periodontal disease. Evidence-based dentistry 2017;18:5
6. Tan WC, Ong MM, Lang NP. Influence of maintenance care in periodontally susceptible and non-susceptible subjects following implant therapy. Clin Oral Implants Res 2017;28:491-494

Yorumlar