Доклади & Изследвания

Entran на W&H - безжичен наконечник за ендодонтия

Потребителски доклад от Dr. Sam Zukerman, Smile Designs Dentistry,
Hawthorn East, VIC, Австралия.

Публикуван в "Bite: По-добри бизнес възможности за лекари по дентална медицина", 25 Февруари 2010 г.

Entran - безжичен наконечник за ендодонтия

Поръчах този безжичен наконечник, с цел да премина от старите ръчни пили към работа с ротиращ инструмент. Той наскоро се появи на пазара и го използвам вече три месеца. Причината да избера безжичен апарат е по-голямата свобода на движение и комфортът при работа. Много се радвам на тази придобивка.

Какво е неговото предимство?

Той е модернизиран с малка глава, която осигурява по-голям достъп и видимост. Фактът, че той е безжичен означава, че можете да работите лесно под всякакъв ъгъл.

Снабден е с литиева батерия и е придружен от зарядно устройство. В личната ми практика, за количеството ендодонтска работа, която извършвам е необходимо наконечникът да се зарежда на всеки две или три седмици.

Този апарат има пет нива на торга, но като цяло е с бавна скорост. Също така, той е снабден със защитен механизъм, който обръща движението или сприра автоматично, ако се заклещи по време на работа. Можете сами да изберете кой вариант ви устройва.

Съществува богата гама от различни по размер пили, които са съвместими със системата и, както всички други, имат обозначителна линия.

Вярвам, че има ситуации, в които е удачно да се използват ръчни пили, но след като веднъж манипулирате с ротиращ инструмент, няма да искате да се върнете назад.

С какво може да се усъвършенства?

Ще е по-удобно, ако има различни степени на скорост. Главата също трябва да се автоклавира след всяка употреба, така че е необходимо да имате резервна под ръка, в случай че сте планирали поредица от ендодонтски лечения.

коментара