Доклади & Изследвания

Prozone - Изпитан за Вас

Dr. Paul AZOULAY, Франция

Премини на озон!
Този озонов генератор може да бъде използван при ендодонтско, пародонтологично, имплантологично и кавитетно лечение на инфекции и възпаления.
Въздухът се всмуква в апарата от специална помпа и преминава през филтър, който го изсушава и пречиства. Вече чистият въздух навлиза в генератора и той е готов за директна работа. Това означава, че времето за лечение се намалява.

Озонът (концентрирана форма на кислород) е произведен чрез излагане на намиращия се там въздух на мощен електрически поток. След това, той се насочва директно към унищожаване на всички бактерии и вируси чрез оксидация. Апаратът е програмиран да произвежда само малки количества. Освен това е възможно да се избере интервал на приложение (6, 8, 12 и 24 секунди). След като веднъж вече е приложен върху тъканите, съгласно предприетото лечение, озонът се връща обратно към първоначалната си форма на молекулярен кислород. Съществуват различни накрайници за еднократна употреба за различните видове приложения.

Ефективното лечение изисква употребата на малко количество озон, регулирано по предварително зададен интервал на приложение. Осигурени са четири специално адаптирани програми. Уникална патентована система непрекъснато следи минималното количество на дозиране да не бъде превишено.

Предимства:

  • Озонът започва да действа веднага.
  • Озонът лесно достига до зоните за дезинфекция, което намалява риска от повторна инфекция.
  • Дозата се регулира прецизно.
  • Невъзможно е предозиране.

На разположение са различни накрайници за еднократна употреба за всяко приложение. Prozone е изключително ефективен в превенцията от инфекции и възпаления.


Dr. Christian DELAUNOY, Франция (59)

Един много добре адаптиран и тънък накрайник с форма на игла.
Използвам Prozone от шест месеца. За първи път се поинтересувах през 2007 година и бях буквално запленен от неговата антибактериална функция и дълготрайни резултати. Използвам този апарат за различни зони в ежедневната си работа: при ендодонтия, използвам добре адаптирания и тънък накрайник с форма на игла за дезинфекция на зъби с периапикална инфекция, преди запълване на коренов канал; също така го използвам върху зъби, когато възобновявам лечение и върху протези, преди запечатване на инкрустираните ядра. В имплантологичната си работа, използвам Prozone върху конците, когато поставям винта и преди да завия добре абатмънта в импланта. Не мога да си представя да съм без него сега.

В случаите на пародонтологична работа, използвайки тънък накрайник, имам възможността да дезинфекцирам джобове с трайни резултати с течение на времето. Апаратът е много ефективен при афти и дава мигновени резултати. Опитите ми върху кожни кандидози също се оказаха успешни. При възстановително лечение, вкарвам добре адаптирания накрайник до дъното на кавитета, преди да започна запълване. Необходимо е да се обърне внимание дали пациента не е вдишал твърде много озон, тъй като той дразни дихателните пътища, особено при деца! Единствената забележка към производителя е липсата на ръководство и "минималните" инструкции за употреба. Основното предимство на този апарат е, че прави работата Ви много по-отпускаща.

Оценка 8.5 / 10


Dr. Gérard GOMIS, Франция (06)

Необходимо е подобрение на фиксирането на наконечника към шлауха.
По мое мнение, много периапикални наранявания могат да се третират успешно, основно с време и правилна техника. Използвайки този продукт, например, аз съм в състояние да дезинфекцирам определен брой корени, чиито канали са изградени от непромокаема калцификация и са предпоставка за редица периапикални увреждания. Продуктът е опростен и ергономичен. Все пак, фиксирането на наконечника към шлауха се нуждае от известно подобрение, тъй като има риск да се увреди при продължителна манипулация.

Също така, използвам апарата при възобновяване на незавършено кореново лечение. Именно затова го използвам основно при ендодонтия. През 20-те години, работех съвместно с един лекар по дентална медицина, който разполагаше с юнит с озон. Мога да потвърдя, че зъбите на пациент, които бяха в отчайващо състояние, са все още на мястото си след лечение, по онова време, с устройството, произвеждащо озон.

Днес, използвам Prozone в продължение на 24 секунди заедно с хипохлоридна промивка с мощно хирургично засмукване и голяма канюла. В следствие, апаратът произвежда въздушна вълна за около 10 секунди. След това, поставям стерилизирани хартиени щифтове и запълвам, съгласно препоръките на Schilder, с кондензирана гута-перча.

Оценка 8 / 10


Dr. Jean-Christophe PEDRON, Франция (44)

Много бързо лечение.
В момента, използвам този апарат предимно при ендодонтска и пародонтологична работа. В ендодонтията, влиза в действие при всички сличаи на периапикално нараняване или когато възобновявам лечение; а в пародонтологията, го използвам винаги директно върху пациенти с раздразнени или кървящи венци. Мога да потвърдя, че до следващото посещение кървенето спря. Убеден съм, че антибактериалното действие на озона заздравява много по-бързо обработваните джобове.

Този успех ме доведе до употреба на озон веднага след екстрахиране, като с любопитство следя дали раните ще заздравеят по-бързо. Апаратът е много практичен; трябва просто да изберете някоя от предварително зададените програми за съответното приложение. Накрайниците се сменят лесно. Все още не съм изчислил какво би струвало, ако ги сменям след всяка употреба, както се препоръчва. За да започне работа, поставям педала отгоре на работната маса и натискам с лакът. Мисля, че всички, които го използват ще предпочетат този педал да бъде заместен от ръчен контрол. Функцията за изчакване и старт може да бъде комбинирана - това ще е перфектно!

Оценка 9 / 10

коментара