Доклади & Изследвания

Потребителски доклад за LisaSafe и LisaWare

Д-р Джош Понд, който ръководи дентална клиника “Всичко за зъбите” в Таунсвил.

Д-р Джош Понд, който работи в дентален кабинет "Всичко за зъбите" в Таунсвил, Австралия, дава своето мнение за употребата на принтера за етикети LisaSafe и софтуера LisaWare на W&H в комбинация с автоклав Lisa 500, за да свърже проследяването на инструментите с досието на пациента, което е на електронен носител.

Д-р Понд е искал да има възможността да включи проследяване на инструмент в софтуера за управление на неговата практика.
Решението било осигурено от автоклав Lisa 500 на W&H заедно със софтуер ‘LisaWare’, който директно се свързва с автоклава така, че цялата информация от проведения цикъл автоматично се съхранява в свързания компютър в края на всеки цикъл, и баркод принтера за етикети ‘LisaSafe’, който принтира баркод етикети за всеки джоб със стерилизирани дентални инструменти след успешно приключване на цикъла в автоклав Lisa.

По този начин, всяка процедура върху пациент може да бъде проследена, използвайки баркод номера върху джоба и сравнявайки го със съответния цикъл, записан със софтуера LisaWare.

Д-р Понд каза, че е искал да реализира проследяващата система за инструменти, за да отговори на изискванията на ADA (Австралийска асоциация за дентална медицина) за контрол на инфекциите.
“Въпреки, че проследяването на инструменти сега се счита повече като препоръчителна мярка, отколкото задължителна, аз мисля, че това вероятно ще се промени за в бъдеще," казва Д-р Понд. “Също така, искам да имам възможността да демонстрирам на пациентите, че нашите инструменти са безопасни и да разсея всякакви съмнения от заразяване от денталните инструменти вследствие на дентално лечение.”


“Тъй като проследяването е електронно и изисква единствено баркод скенер, за да се изведе партидният номер за проследяване от етикета на джоба в досието на пациента. Това вече е част от рутината при лечение на пациенти.”

Автоклав Lisa
Автоклав Lisa
LisaSafe
LisaSafe
LisaWare
LisaWare

коментара