Вход

Новини

Доживотна поддържаща пародонтална терапия? Абсолютно!

Пациентите с пародонтит винаги трябва да бъдат интегрирани в поддържащо лечение, тъй като в противен случай степента на рецидив и пародонтално възпаление вероятно ще бъде много висока.

Дълготрайните ефекти от тютюнопушенето върху нашите импланти...

Консумацията на тютюн има траен негативен ефект върху периимплантната тъкан и води до повишен риск от развитие на периимплантит. Този отрицателен ефект продължава с години, дори след като индивидът успешно е спрял пушенето.

Процент на загуба на зъби в Европа – каква е тенденцията?

Винаги се стремим да подобрим денталното здраве на нашите пациенти, но наистина ли успяваме да го постигнем? Действително ли се е подобрило оралното здраве в Европа през последните няколко години/ десетилетия и наистина ли нашите пациенти губят все по-малко зъби? И ако е така, кои фактори допринасят за това?

Emdogain – може ли да помогне дори без операция...?

Emdogain е продукт, който се състои от емайлови матрични протеини, извлечени от зъбни зародиши на свине. Той се използва успешно в пародонталната хирургия повече от 20 години и с правилната индикация и приложение могат да се постигнат изключителни резултати, включително частична регенерация на пародонтални дефекти.

Бъдете в крак с времето с последните новини!

Информационен бюлетин

Регистрирайте се за нашия информационен бюлетин, за да сте сигурни, че винаги получавате актуални новини и информация.