Вход

Новини

Короните на имплантите трябва да се поддържат чисти… но как?

Формата на короната на импланта оказва значително влияние върху това колко добре може да се поддържа чиста с помощта на домашна орална хигиена, а вдлъбнатите форми на короната изглеждат по-лесни за почистване; също така изглежда, че долната страна на короната на импланта в зоната на кътника е най-лесна за достъп с конец за зъби.

Нездравословен начин на живот = по-лоши резултати от лечението?

Факторите, които могат да бъдат категоризирани като лош начин на живот и предимно комбинация от тях, значително увеличиха броя на остатъчните дълбочини на сондиране на джоба с ≥ 6 mm и значително намалиха вероятността за постигане на желания резултат от лечението при пациенти с пародонтит след нехирургично пародонтално лечение (стъпка 1 и 2 на лечение).

Успешно лечение – има ли значение? Част 2

Често използваните дефиниции за успешно пародонтално лечение са изключително трудни за постигане, но въпреки това са свързани с по-ниска степен на загуба на зъби. Въпреки това, степента на загуба на зъби при пациенти, които редовно посещават сесии за поддържащо пародонтално лечение, обикновено е много ниска.

Превенцията е най-доброто лечение – част 2

Натрупването на биофилм е основният етиологичен фактор в развитието на периимплантни заболявания; Следователно контролът на плаките и поддържащата имплантологична терапия са от решаващо значение за предотвратяване на периимплантни заболявания.

Бъдете в крак с времето с последните новини!

Информационен бюлетин

Регистрирайте се за нашия информационен бюлетин, за да сте сигурни, че винаги получавате актуални новини и информация.