Raporlar & Çalışmalar

Yeni Lisa 500 otoklavın temel avantajları

Lisa 500

Fransa Six-Fours’da Espace Sourire diş kliniğinde hijyen müdürü olan Elodie Laurent aşağıdaki röportajında yeni Lisa 500 otoklav’ın günlük çalışmalarına getirdiği avantajlardan, özellikle yüke göre zaman programlamasından ve takip edilebilirlik sisteminden bahsetti.

Kısaca, klinikteki aktiviteler

Fransa Six-Fours’da Espace Sourire diş kliniğinde hijyen müdürü olan Elodie Laurent aşağıdaki röportajında yeni Lisa 500 otoklav’ın günlük çalışmalarına getirdiği avantajlardan, özellikle yüke göre zaman programlamasından ve takip edilebilirlik sisteminden bahsetti.

Ben klinikteki yedi diş hekiminin tamamı için temizlikten sterilizasyona kadar bütün hijyen protokolünden sorumluyum. Klinikteki her diş hekimi için bir otoklavımız var yani toplam 7 Lisa otoklavımız var. Fransız ilkeleri tarafında koyulan tüm kuralları uyguluyoruz. Cihazlarımızın kullanım kapasiteleri dolduğundan geçen Mayıs ayında 4 yeni cihaz satın aldık ve özellikle W&H markasının tam otomatik yeni Lisa otoklavı bizi etkiledi. ”.

Onlarda bu kadar özel olan ne var?

Yeni Lisa sterilize edilecek aletlerin miktarına göre devir süresini azaltır. Lisa sanki yükü tartar ve buna uygun devir süresini kendi ayarlar.

Günlük işleriniz için size bir avantaj sağlıyor mu?

Tabii ki! Büyük zaman tasarrufu. Ayda 80 saate kadar tasarruf ettim. Bildiğiniz gibi birçok amaçlı B tipi sterilizatörün devri 45 dk. alır ya da aldığını söyleyebilirim. Kliniğimizde her diş hekiminin kendi araç, gereçleri vardır ve bunları en kısa sürede geri ister. Bu sebepten sterilizasyonları genellikle tam yükte yapamıyorum.

Aslında edindiğim birçok tecrübede şunu gördüm ki ortalama bir yükleme için 2 ya da 3 kg yeterli olacaktır. Yüke göre zaman programlama günlük aktivitemiz için mükemmel. Söyleyebilirim ki bu devir zamanı 5 ila 10 dk. arasında, bir tepside 6 el aleti ya da türbin gibi durumlarda 15 ila 20 dk. arası zaman kazandırıyor.

Lisa 500

O zaman neden daha küçük bir otoklav almadınız?

Hayır, çünkü yüksek hasta cirolarının olduğu günlerde yine de tam yük ile sterilizasyonu yapmak gerekiyor. Çok meşgul günlerin sonunda, sıklıkla tam yük ile otoklavlarıi kullanırız. Ertesi sabah sterilize edilmiş araçlar bulacağını bilerek eve gitmek benim için önemlidir. Benim için yeni B-tipi devirler gerçek bir avantajdır. Bu bir sterilizatörün içinde iki tanesine sahip olmak gibi: bir büyük ve bir küçük.

Zaman tasarrufu dışında başka avantajı var mı?

Su ve enerji tasarrufu göz ardı edilemez ve aletlerin çalışma süreleri kesinlikle hızlanır. Bununla beraber tahminlerime göre otoklavın az çalışması ömrünün uzun olması ve bakım maliyetlerinin az olması anlamına gelir.

Peki takipedilebilirlik hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Biz tüm ameliyat ve tedavilerde tam izlenebilirliği sağlamayı hedefliyoruz. Bunu yapmak için, yeni Lisa otoklavlar doğrudan Lisa Safe olarak adlandırılan bir etiket yazıcı ile bağlantılıdır. Prosedür gerçekten basittir. Sterilizasyonun sonunda, her şeyi kendiniz tanımlayarak istediğiniz sayıda etiketi dokunmatik ekrandan yazdırabilirsiniz. Bu sistem çok kullanışlı çünkü ayrıca bir bilgisayara ihtiyaç duymaz.

Daha sonra diş hekiminin hasta dosyasına bağlantı yapması gerçekten çok kolaydır. Diş hekimi aletlerin bulunduğu kullanılmış paketteki barkodu tarayıcıya okutarak hasta dosyasını sistemimiz üzerinde tedavi sürerken ve koltuğundan kalkmadan bulur.

Yorumlar